Aktuális

Rejtélyes haláleset – Elpusztult két elefánt a szadai szafariparkban

Bors

2020. október 24. szombat 13:30

Csak találgatni lehet, mi okozta pontosan Mambo és Betty halálát, ráadásul harmadik társukra eszméletlen állapotban találtak rá. Az ő életéért napokig küzdöttek az állatorvosok, végül sikerült megmenteni.

Forrás: Knap Zoltán

A német Bild lap szellőztette meg a döbbenetes hírt, hogy elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elefántja, a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty, egy harmadik elefánt életéért pedig napokig kellett küzdeni. A halálesetről állatvédők is beszámoltak, Daniela Freyer, a Pro Wildlife állatjóléti szervezet egyik alapítója a Bildnek azt nyilatkozta, hogy egy fellépés után pusztultak el az állatok, de nem most, hanem nyár végén. A gondozók találtak rá a két kimúlt állatra és az eszméletlen állapotban lévő társukra.

Az elefántok a legendás cirkuszfamília, a Casselly család tulajdonában voltak. Rene Casselly másfél hónap után hozta nyilvánosságra a történteket.

Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálának oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia történt… – írta a férfi a Facebookra.

Természetesen megkerestük az érintetteket, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, ifj. Richter József az alábbi közleményt küldte el a Borsnak.

Augusztus végén elhullt a Casselly cirkuszi família tulajdonába tartozó két afrikai elefánt, Mambo (37) és Betty (35). Az állatok nem voltak már fiatalok, de hirtelen elpusztulásuk nagyon megrázta tulajdonosukat, René Cassellyt és minket is. A tulajdonos kérését tiszteletben tartva, a hatalmas trauma és gyász miatt nem hoztunk nyilvánosságra a tragédiát. René pár napja megtörte a csendet, Facebook-oldalán ír a család gyászáról. Az orvosi igazolásból nem derült ki a pusztulás pontos oka. A Casselly család kegyeleti okokból úgy döntött, hogy nem kérik az állatok boncolását; a hatóságok felé természetesen megtörtént a bejelentés. Az egész társulat nevében szeretném ezúton is részvétemet kifejezni a család felé, pótolhatatlan veszteség és kimondhatatlan fájdalom, amit mindannyian érzünk – áll a Borsnak elküldött nyilatkozatban. 

További cikkek

Korhatáros

Rettentő kínos: Pornó ment a Zoom-konferencián, vörösödtek a politikusok

Ez is érdekelhet

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

borsonline.hu

Ezek voltak a magyar kislány utolsó szavai eltűnése előtt, nagy erőkkel keresik

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

mandiner.hu

HVG-s főszerkesztő a Die Pressenek: Orbán elszámolta magát szövetségesei tekintetében

kemma.hu

Letartóztatták a tatabányai rendőrgázolót: kiderült, hogyan sérült az egyenruhás

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

origo.hu

Az ünnep idejére sem lassítanak a szénbányákban

borsonline.hu

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó