Rejtély Maglódon – A rendőrség gyanúja: ez a férfi tüntette el Pintér Gyulát

Szörnyű gondolatok gyötrik az eltűnt maglódi autószerelő nővérét, aki rémálmaiban gyakran látja, ahogy Gyulát elássák. Ildikó biztos benne: testvérét nem egy ember tüntette el.
Szörnyű gondolatok gyötrik az eltűnt maglódi autószerelő nővérét, aki rémálmaiban gyakran látja, ahogy Gyulát elássák. Ildikó biztos benne: testvérét nem egy ember tüntette el.

Fél év elzárás után a napokban újabb három hónappal meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, akit Pintér Gyula eltűnésével összefüggésben fogtak el a rendőrök – tudta meg a Bors. Ő az, akivel a vállalkozó a műhelyében találkozott, mielőtt nyoma veszett volna. L.-t egy csuklyás őr kísérte, s figyelte minden egyes mozdulatát a bíróság épületében. Az 52 éves, hórihorgas, erős testalkatú férfit kéz- és lábbilincsben vezették a nyomozási bíró elé.

A Bors biztos forrásból úgy értesült: szökés-elrejtőzés és összebeszélés veszélye miatt tartják elzárva újabb három hónapra. Úgy tudjuk, Pintér Gyula ismerősét azzal gyanúsítják, hogy közreműködött a holttest eltüntetésében. A nyomozás érdekére hivatkozva azonban hivatalosan ezt a rendőrség, az ügyészség, s a bíróság sem erősítette meg. A gyanúsított ügyvédje nem kívánt válaszolni munkatársunk kérdéseire.

A robusztus termetű férfit nem engedték ki a börtönből © Bors

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, a luxuskocsik szerelésével és átépítésével foglalkozó, ötvenéves maglódi férfinak május 10-én veszett nyoma a kutyájával, és immár 197 napja nem ad életjelet magáról. A Hummerjével indult útnak, amit egy rejtélyes idegen másnap visszaparkolt Gyula udvarába, a vizsla pedig napokkal később, Szlovákiában kóborolva került elő.

L. tanyája Gyula műhelyétől néhány kilométerre áll. A fákkal határolt ingatlant a férfi őrizetbe vétele után a zsaruk teljesen átkutatták és le is zárolták. A közelben élőktől most azonban megtudtuk: a zárt azóta feloldották, a gyanúsított testvérét szokták látni az udvaron. Úgy tudni, ő jár be hozzá a börtönbe is.

Testvére még reménykedik, hogy Gyula életben van

– Az első pillanattól fogva biztos vagyok benne, hogy a testvérem eltűnéséhez nem csak egy embernek van köze. Ezt erősíti, hogy a hatóságok a többi között az összebeszéléstől tartva tartják bent a börtönben. Hiába nagydarab ez a férfi, segítség nélkül a Gyula elbánt volna vele – magyarázza a Borsnak Pintér Ildikó.

– Rémálmok gyötörnek, amiben megölik és elföldelik a testvérem. Állandóan keresem szegényt, gyakran járom az erdős területeket. Nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett, azt hittem, csak a filmekben látni ilyet – tette hozzá az aggódó nővér,aki nagyon bízik abban, hogy a szerette még valahol életben van.