Aktuális

A vállamon halt meg: Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella megszólalt a Borsnak

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.11.02.

Oszter Sándor és Failoni Donatella az év nagy részét külön töltötte, de az utóbbi időkben közelebb kerültek egymáshoz. A Kossuth-díjas színművész élete utolsó perceit hitvesével töltötte balatonrendesi házukban. 

Forrás: Bors

Megrázó posztot tett közzé a Facebookon szombat kora hajnalban Failoni Donatella: „Meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek!”. A gyászhír futótűzként terjedt a művésztársak és a rajongók körében. Sokan emlékeztek Rózsa Sándor, a híres betyár megformálójára és a többi emlékezetes színházi és filmszerepére. Mindannyian együttérzésükről biztosították az özvegyet, aki a férje elvesztése előtti napon még az őszi táj, a hulló falevelek szépségét mutatta meg az ismerőseinek.

Balatonrendesen történt a tragédia

Tegnap nem sokkal dél előtt értük utol telefonon Oszter Sándor hűséges társát. A 42 évi házasság után, a férjét gyászoló feleség megtört hangon szólt a telefonba.

– Sok üzenetet kapok, ami jólesik. Hogy mit érzek, arról egyelőre nem szeretnék beszélni, mert fontosnak érzem, hogy a gyászomat magamban éljem meg. A férjem éppen lent volt velem a balatoni házunkban, ott lett rosszul. A vállamon halt meg! – mondta súlyos gyászában Donatella a Borsnak.

Lányuk, Alexandra szintén a színészi pályát választotta. A közösségi portálon arra kérte a média munkatársait, hogy ne kérjenek tőle interjút, de ugyanott megosztott néhány gondolatot édesapjával kapcsolatban:

„Elment... Kiváló mesterem volt. "Tanulj meg fiacskám komédiázni, tanulj meg kacagni, sírni ha kell! Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni… mert minden-minden csak komédia…!" Hálás vagyok Neki mindenért. Igazán tudott élni! Az Élet színskáláján mindent megmutatott. Tudom, ezután is mindig velem lesz…”

Nyertes Zsuzsa ezen héten, pénteken állt volna színpadra Oszter Sándorral a Kassai polgárok című darabban. A színművésznő a Borsnak kifejtette: baráti kapcsolatot ápolt Sándorral, akivel egymás életét is ismerték.

– Örülök neki, hogy feleségével szép korukban újra egymásra találtak, a lányával is helyrejött a kapcsolatuk… 

Diósjenő és Balatonrendes közössége is ledöbbent a híres színész halálhírén. Előbbin rendezte be Oszter Sándor a vadászkastélyát, utóbbin pedig Donatella töltötte az év egy részét. A házaspár az év egy részében különböző helyeken élt, olykor viccesen meg is jegyezték, hogy talán éppen ennek köszönhetik, hogy frigyüknek csak az egyikük halála vethet véget. 

Diósjenői szomszéd: Ketten cipeltük a kazánt

A Bors szombaton Diósjenőn járt, és helyiekkel beszélgetett Sándorról.

– Sok volt az irigye, pedig az eszével és a tehetségével érte el a mások által csak áhított gazdagságot! Én csak a legjobbakat mondhatom a művész úrról, ugyanis volt, hogy az éhezéstől mentett meg minket a gyerekeimmel. Amikor éppen nem volt jövedelmem, ő adott a kúriája körül feladatokat! – mondta lapunknak egy hálás férfi.

A színészlegenda a szomszédjai szerint is egy igen kedves ember volt.

– Rendszeresen kérdezgette, hogy miben segíthet, és ha mondtunk neki valamit, akkor ténylegesen jött azonnal. Neki nem derogált lejönni velem a pincénkbe, hogy az elromlott kazánt kivigyük, amikor be kellett kötni az újat – emlékezett Oszterre József. Felesége, Tünde azt is megemlítette, hogy még a születésnapokon is felköszöntötték egymást.

Sanyival egy helyi kocsmában találkoztunk.

– Sokszor meghívtam kávéra, ő pedig mindig visszahívott. Egyszer megkért, hogy menjek el vele vadászni! Nekem nincs fegyverem, de ő nagyon jól bánt a puskájával! Amikor együtt voltunk, ugyan semmit nem lőtt, mégis jó élmény volt felmászni vele a lesre! – árulta el az idősödő férfi.

Lenner István Balatonrendes előző polgármestere volt. Az otthonában éppen nem értük el, a telefonját az édesanyja vette fel.

– Sokat dolgoztam a településünk boltjában, Donatella gyakran vásárolt nálam. A közösségi életből mindketten kivették a részüket, gyakran fel is léptek a rendezvényeinken. Kedves emberekként gondolok rájuk – mondta Márta.

Sokoldalú tehetség

Oszter Sándor a Rózsa Sándor című 12 részes filmsorozattal vált országosan ismertté 1971-ben, mindössze 23 évesen. Ismert filmszerepei: Hajdúk (1974), 80 huszár (1978), Napló gyermekeimnek (1984). Ő játszotta az Argo című film két részében a Tejesembert. 1971-től a Vígszínházba szerződött, majd 1976-tól szabadfoglalkozású volt. 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott. 1989–1992, ismét az önállóságot választotta, de 1992-ben visszatért Nemzeti Színházhoz. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze. A Jászai Mari-díjat 1983-ban, a Kossuth-díjat 2013-ban vehette át.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091557_auto_resized.png
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26444_resized.jpg?avcount=1711637414
origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076988_auto_resized.png
metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090509_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ezért nem adott autogramot Schäfer András a Puskás Arénában (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089168_auto_resized.png
metropol.hu

Ördög Nóri vállalhatatlan videót osztott meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090947_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26445_resized.jpg?avcount=1711637414
origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17043919_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711637414
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091356_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tragikus baleset az M4-es autóúton: egy hétéves kisfiú meghalt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HyNg7fMTwOcmysaFuxIGq_lc50m6cYrG6-8FVKJIdcI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM0MmI0Y2EwM2NjMzQyMjA5OGVkMzNhMTA5YjFkOTIy.jpg
Búcsú

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány