Aktuális

Ők a 2019-es év legbénább bűnözői

B. B.

Létrehozva: 2019.12.28.

Forrás: police.hu

Számos sokkoló bűnügy történik nap mint nap az országban, azonban akad köztük olyan is, ami még a rendőrséget is nevetésre ingerli. Összegyűjtöttük, kik voltak az idei év leglúzerebb bűnözői.

Elfelejtett elmenekülni

Meglepve tapasztalták május 31-én egy szalkszentmártoni kocsma pultosai, hogy valaki betört az ivóba. A zsaruknak nem kellett sokat keresgélniük, a sörözőtől negyven méternyire ugyanis rábukkantak egy, a piás üvegei mellett elégedetten hortyogó, hullarészeg férfira. Kiderült, a 47 éves férfi este tört be a kocsmába, lenyúlt két üveg szeszt, amelyekkel derekasan el is bánt. Ezután csak a megállóig jutott, itt találták meg reggel a rendőrök, maga mellett a két üres üveggel.

Vércsíkkal jelezte útját

Egy dobozi sportpálya büféjébe tört be egy 19 éves helyi férfi. A kezével ütötte be a bejárati ajtó üvegét, és kivett annyi alkoholt, amennyit csak elbírt. Nem mondhatni, hogy túlságosan megerőltette magát a meneküléssel, ugyanis csak egy közeli padig jutott, itt rendezkedett be frissen szerzett zsákmányával. Bár a hatóságnak, gyanítjuk, amúgy sem lett volna nehéz dolga, a tini sérült kezéből csöpögő vér a betörés helyszínétől egyenesen a padhoz vezette a gerlai polgárőrség vezetőjét.

Rendőrhöz tört be

Igencsak meglepődhetett az az újbudai zsaru, aki halk neszezésre ébredt január 8-án. Mikor a bejárati ajtóhoz érve kinyitotta azt, egyenesen szembe találta magát a zár feltörésén ügyködő besurranóval, B. Istvánnal. A döbbent férfi zavartan meredt a nyíló ajtóra, és a bejáratnál ácsorgó zsarura, akitől úgy megijedt, hogy azonnal menekülőre fogta. Hiába. A rendőr utánarohant, és a kollégái kiérkezéséig visszatartotta a leszerepelt bűnözőt. Szándéka felől senkinek nem lehetett kétsége, a zsaru nem csak zseblámpát és gumikesztyűt, de szerszámokat is talált nála.

Kamerába pislogott

Szeptemberben Pécs belvárosában egy fiatal brit férfi a körülötte sétáló járókelőkkel mit sem törődve törte be egy helyi ékszerbolt kirakatát, a rácsot pedig erővágóval intézte el. Az sem érdekelte, hogy többen megállnak és méregetik, sőt, hogy az egyik járókelő levideózza. Mi több, egyenesen a kamerába meredt, kihívóan pislogott a rablás közben az őt rögzítőre. Bénaságának meg is lett a gyümölcse: bár a kilencmilliót érő ékszerrel elrohant, a kamerafelvétel alapján tíz perc múlva megtalálták. A férfi az eldugott ékszerek helyét is megmutatta.

Semmi sem sikerült

Hiába próbálkozott derekasan, képtelen volt bűnözni egy ágasegyházi férfi. Pedig mindent megtett az ügy érdekében: először főnöke teherautóját nyúlta le, az azonban azonnal meghibásodott, így hátra kellett hagynia. Három nap múlva egy autómosóból próbált kocsit lopni, de ezzel egy oszlopnak csapódott, így át kellett ülnie egy másikba, amit viszont azonnal megtaláltak. Kínjában még egy első emeleti lakásba is megpróbált betörni, de ez sem jött össze, ugyanis képtelen volt felfeszíteni az ajtót. Végül semmit sem szerzett, ám bénázásaival több százezres kárt okozott.

Maszk helyett bugyik

Több mint három tonna rezet lopott három kunszentmiklósi férfi egy gyártelepről februárban. A közel négymillió forintos nyereség ellenére márciusban visszatértek. Pechjükre, ugyanis ekkor lecsaptak rájuk betörés közben. Meghökkentő álcájukat meglátva azonban még a zsaruk is csak néztek: mindhárman kislánybugyikkal a fejükön menekültek. A rózsaszín alsóneműket a szemüknél kivágták, hogy ne zavarja őket a rablásban.

Zsaru előtti bódulat

A legjobb helyet választotta az önfeledt drogozásra T. Patrik és E. Marcell. A 26 és 27 éves fiúk a III. kerületi rendőrkapitányság parkolójában próbálták elszívni marihuánás cigijüket. Olyan hevesen pöfékeltek, hogy a szúrós szagú füst a rendőrségi épületbe is beszivárgott. A zsaruk azonnal kisiettek, és megtalálták a két szipákolót, akik meglepetten vették tudomásul, hogy lebuktak. Ha ez nem lett volna elég, a rendőrök a kocsijukat is átkutatták, aminek a kesztyűtartójában egy gyógyszeres üvegből is drog került elő.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156724_auto_resized.jpg
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714134012
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164369_auto_resized.jpg
vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714134012
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714134012
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714134012
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros