Aktuális

Megtaláltuk: műkörmös lett a Fekete Angyal

Létrehozva: 2014.01.22.

Sikerült az újrakezdés az egykori ápolónőnek, aki hét idős ember túlvilágra segítéséért nyolc évet húzott le a fegyházban. Tímea most egy szépségszalonban ápolja a körmöket, specialitása a gombás fertőzés kiirtása.

Kezdetben több tucat beteg túlvilágra segítéséről beszélt, végül hét idős ember beinjekciózásáért ítélték el a Fekete Angyalként elhíresült F. Tímeát. A Bors rátalált az egykori ápolónőre, aki pedikűrösként kezdett új életet.

Antifungus körömzselé, amely 6-8 kezeléssel megszünteti a gombás körmöket kézen és lábon – egy szépségszalon így hirdeti egyik kolléganőjük speciális szakterületét. A munkatárs nem más, mint F. Tímea, a Fekete Angyal, aki a mellékelt fotógaléria tanúsága szerint ismét maszkot öltött – igaz, ezúttal nem kórházi betegek, hanem szépítésre váró körmök kezelése a feladata.

Lezárta a múltat

Úgy tűnik, hogy F. Tímea maga mögött hagyta a múltat. Állást talált magának, a vendégei elégedettek a munkájával. Internetes bejegyzései szerint pozitív életszemlélettel tekint a jövőbe.

– A siker nem más mint bátorság, hogy az élet minden percét a lehető legteljesebben éljük, a lehető legtöbb tapasztalatot, élményt nyerve ki belőle. A siker azt a bátorságot jelenti, hogy merünk hibázni, viaskodni, változni, fejlődni és merjük vállalni az emberi léttel járó sok-sok ellentmondást. A siker azt jelenti, hogy merünk hűek maradni önmagunkhoz – írja Tímea.

Gyilkos injekciók

A Fekete Angyal esete példátlan volt a magyar kriminológia történetében. Az ügy 2001 elején robbant ki, amikor a Nyírő Gyula kórház főigazgatója rendőrségi feljelentést tett. Azt gyanították, hogy egyik nővérük, F. Tímea betegeket segített a halálba.

A rendőrség őrizetbe vette az ápolónőt, aki elképesztő történettel állt elő. Azt állította: 21 (!) haldokló, idős beteget segített át a túlvilágra morfinnal vagy seduxennel kevert káliuminjekciókkal. A nyomozás nem igazolta ezt a magas számot, és később F. Tímea is visszavonta a vallomását, ám a bíróság hét beteg esetében igazoltnak találta F. Tímea közreműködését.

11 év börtönt kapott

A Fővárosi Ítélőtábla 2003 novemberében hirdette ki jogerős ítéletét, F. Tímea 11 év fegyházat kapott, foglalkozásától örökre eltiltották. Az orvosszakértő véleménye alapján állapította meg a bíróság, hogy az az eset, amikor vénás káliuminjekciót adott be, és a beteg perceken belül meghalt, befejezett emberölésnek minősül.

Két másik esetben, amikor légzésbénító hatású morfiuminjekciót adott be az ápolónő, és a szakértő szerint ez nagy valószínűséggel oka volt a kezelt halálának, emberölés kísérletét állapította meg a bíróság.

Négy további esetben pedig, ahol nyugtató hatású seduxent, illetve dolargánt adott be az ápolónő, és a kórházi nyilvántartás szerint több órával később elhunyt a beteg, a bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak a vádlott cselekménye és a halálos eredmény közti ok-okozati kapcsolatot. Ezért csupán foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetést állapított meg. F. Tímea jó magaviseletéért 2009-ben szabadulhatott.

Örökre elaludt T. néni

F. Tímea kerüli a nyilvánosságot, nem ad interjúkat. A Bors munkatársa, P. Gál Judit Ördögök ügyvédei 3. című könyvében az akkor még fiatal lány 2001-ben kelt önvallomásából idézett.

F. Tímea így beszélt cselekedetéről: „Gondolom, mindenkiben kérdések halmozódtak fel, hogy miért tettem, vagyis miért gyakoroltam eutanáziát. Ezek a kérdések bennem is fennállnak. Sajnos nem tudom megmagyarázni. Amit én az utolsó öt esetre próbálok rátestálni, az az, hogy nem bírtam nézni a szenvedésüket, a fájdalmaikat…

Nem érzem magam gyilkosnak, de angyalnak sem… Nagy életcéljaim voltak. Sosem akartam orvos lenni, csak jó nővér, esetleg főnővér. De ez nagyon távoli és elérhetetlen. Huszonegy név van előttem. De konkrétan csak tíz betegre emlékszem igazán aktívan… Sajnos egy kőszívű nő lettem… A halál az életem része lett, valahol ezt meg lehet érteni…

A T. nénire emlékszem tisztán… A lánya mindennap bent volt. Ellátta az anyukáját. Sokat aggódott érte a fájdalmai miatt. Később morfiumot kezdtünk neki adni. Egy alkalommal vénásan adtam be neki. Ott ültem az ágya mellett. A lánya akkor nem volt ott. Fogtam a kezét. Egyre lassabban vette a levegőt, majd behunyta a szemét, és örökre elaludt. A szemében egy könnycsepp jelent meg, és mintha kisimult volna az arca…”

Nehéz visszailleszkedés

F. Tímea nyolc évet töltött börtönben, de talpra tudott állni. Ez sok elítéltnek nem sikerül, visszatérve a szabad világba nem találják meg újra a helyüket. A körmendi gyermekgyilkosságért elítélt Tánczos Gábor szabadulása óta munkanélküli, alig hagyja el otthonát.

Németh István, akit 1980-ban két ember megölése miatt életfogytiglani fegyházra büntettek, húsz év után szabadult. Azóta büntetlen, ám hosszú éveket hajléktalanként élt, s munkát sohasem talált magának. És igen gyakoriak a visszaesők.

A tiszavidi rémként elhíresült V. Árpád is emberölésért ült húsz évet, szabadulása után négy ember tűnt el a környezetében. Újabb gyilkosságokat nem tudtak rábizonyítani, de betörésért újra börtönbe került, ahonnan már sosem engedik vissza a társadalomba.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088003_auto_resized.png
origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711690217
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086526_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Korrekt gyerek" - Szoboszlai beszólt, azonnal jött a válasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088621_auto_resized.jpg
vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711690217
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092055_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087051_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711690217
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/F3OgdeP5THs1FGN0dLgE0ZgrEAumFu0hzgOkiKp3jlU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg3YTQ4NGVkZjlkMTRhNGNiYThlMzM0YzE4ZWRjYzNh.jpg
Aktuális

Varga Juditék legnagyobb fiának is elege van a lelki terrorból nem akar Magyar Péternél lakni

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/_BTJW0fSOY89ZQgaCs27P5pL6yQ1MJ1tfUCsg5d5DhY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMzZjY4MDg4NmYxMzQ3ZDU5YzJlYjZkZmY5YTI0ZDE1.jpg
Tűz

Álmukból felriadva menekültek az emberek: drámával indult a húsvét Budapesten