Kórház felett körözött Rogán helikoptere

Egyre több a kérdés és az ellentmondás a Rogán család nyírségi helikoptertúrája körül. A miniszter továbbra is csak azt ismeri el, hogy csupán a múlt vasárnap délelőtti hazaúton, egyszeri alkalommal repült Budapestre családjával. Forrásunk szerint – aki maga is részt vett Szabó Zsófi esküvőjén – Rogánék már szombaton helikopterrel érkeztek az esküvőre.

Szombaton és vasárnap is helikopterezett a miniszter és családja. Rogán csak a vasárnapira emlékszik © Czerkl Gábor

Ráadásul nagyon sietős volt a miniszternek: eredetileg ugyanis nem Mándokon akartak leszállni, amely autóval fél órára van az esküvő helyszínétől, Nyírtasstól. Ehelyett felmerült az is, hogy a kisvárdai kórház mellett landolnak, ahonnan autóval alig tizenöt perc lett volna az út. Bár a helikopter szemtanúk szerint hosszú percekig körözött a kórház felett, végül nem szállt le, továbbment Mándokra.

A budapesti leszállás. Sietősen távoztak a német rendszámú Mercedes limuzinnal © Czerkl Gábor

A Felső-Szabolcsi Kórház igazgatója, Hegyi Henrik nem tudta megerősíteni, hogy polgári helikopter kért-e engedélyt leszállásra az intézménynél. Mentőhelikoptereknek van lehetőségük leszállni egy kórház melletti területen, polgári gépek számára azonban ez nem megengedett. A helikoptert a kórház dolgozói nem vették észre, mondta a Borsnak az igazgató.