Aktuális

Jó apa a férjem! – mondta a drogtól őrjöngő fiát leszúró Tiborról az összetört anya

Bors

Létrehozva: 2021.01.21.

Hány család életét teszi pokollá az olcsó, fillérekért kapható drog? A Borsod megyei Köröm településen a herbáltól őrjöngő fiát próbálta megfékezni egy családapa, és a vita hevében megszúrta gyermekét. Olivért életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az 1300 lakosú községben most mindenki a H. család tragédiájáról suttog. A községben jól tudják: a 300 forintos droghoz bárki könnyedén hozzájuthat, ennél azonban lényegesen nagyobb árat fizethet érte. H. Tibor és felesége, Éva négy gyermeket neveltek nagy szeretetben. Huszonegy éves fiuk, Olivér mégis félrecsúszott, három éve kapott rá a drogra. A helyiek egyöntetűen azt beszélik, hogy az apa az egész életét végigdolgozta, hogy mindent megadhasson a szeretteinek. Jelenleg is több helyen gályázik, felesége pedig a helyi önkormányzat takarítónője.

300 forint egy gramm herbálért

Hétfőn Olivért kis híján holtan szállították el, életveszélyes sérülést szenvedett a szúrástól, de sikerült megmenteni az életét. A családi ház udvarán egy bájos, szép lány fogadott bennünket. Ő maga az incidens ideje alatt éppen aludt, így már csak a mentők szirénázására lett figyelmes.

– Itt nagyon sokan árulnak mindenféle herbált! Egy grammért 300 forintot kérnek a terjesztők, de megesik, hogy már 250-ért is odaadják. A testvérem, Olivér három évvel ezelőtt szívta magába az első slukkot, mert egy barátnak nem nevezhető ismerőse rábeszélte. Előtte dolgos, rendes fiú volt, még Németországban is dolgozott állványozóként – mondta a fiatal lány.

Azt hittük, hogy meghal a testvérem

Az olcsó tudatmódosító kétszer okoz problémát: amikor éppen eluralkodik a hatása a fogyasztón, illetve akkor, amikor kezd kiürülni a szervezetből, hiszen súlyos szenvedéssel járnak az elvonási tünetek.

– Olivér rendszeresen tőlünk kért pénzt a biofűre. Az édesapám és mi is próbáltunk vele beszélni, hogy nem lesz jó vége az életmódjának, de hiába, ő vágyott az élvezetre. Többször is fenyegetőzött, hogy ránk töri az ajtót és kiveri az ablakokat. Máskor egy vasdarabbal fenyegetőzött, és egyszer úgy vágott a földhöz egy sörösüveget, hogy a bácsikánknak megsérült a lába – sorolta a bajokat a fejét csóválva Nikolett.

– Anyukám el tudta volna intézni, hogy Olivért felvegyék közmunkára, de nem élt a lehetőséggel. Apukám hétfőn éppen kávét főzött a konyhában, amikor Olivér ismét pénzt követelt, hogy drogot vehessen. Ezen összevesztek, és valahogy kés került apu kezébe. Biztosan nem akarta megölni a testvéremet, csak rá akart ijeszteni. Felé bökött, de maga sem gondolta, hogy el is találja. Úgy tudom, hogy Olivér a tüdejéhez közeli területen sérült meg. Mialatt elszállították, a legrosszabbra gondoltunk. Azt hittük, hogy a testvérem akár meg is halhat, de Istennek hála, ez nem következett be – fejezte be Niki.

Önvédelem esetén felmenthetik

Tran Dániel ügyvéd a Borsnak általánosságban fejtette ki véleményét.

– A jog ismeri a szándékon túli eredményű bűncselekményeket. Ez azt jelenti, hogy valaki sérülést szeretne okozni a sérültnek, de nem kívánja a halálát. Ha a sértett mégis életveszélybe kerül, akkor sem emberölési kísérletről, hanem életveszélyt okozó testi sértésről beszélünk – magyarázta az ügyvéd. Tran hangsúlyozta, hogy ha bebizonyosodik, hogy a tettes csupán védekezett, amikor a sérülést okozta, a jogos védelmi helyzet kizárja a büntethetőséget.

– Az életveszélyt és a halált okozó testi sértés büntetési tétele egyaránt 2–8 év, de természetesen a bíróság az eredmény ismeretében közelít a büntetés kiszabásakor az alsó vagy a felső értékhez – tette hozzá a jogász.

Hazavárja családja a kórházból Olivért

Éva halk szavú asszony. Évtizedek óta töretlenül szerelmes a férjébe, és ezen a héten történtek sem változtatnak.

– Tibor jó apa! Képzeljék csak el, mi kellett ahhoz, hogy egy ilyen szörnyűség bekövetkezzen. Természetesen hazavárjuk Olivért, és bízunk benne, hogy legalább most megjön az esze! – mondta a Borsnak a családanya.

– Oli hirtelen sajnos agresszívvé vált, és ezt a barátnője sem tudta elviselni. Ezért veszítette el azt a csodálatos kislányt!

Ugyan a szabadlábon védekező apát, Tibort is elértük, ám ő nem kívánt nyilatkozni munkatársunknak. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja. A rendőrség nem látta szükségesnek őrizetbe vételét, szabadlábon védekezhet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164284_auto_resized.jpg
origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27465_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164879_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az Egyesült Államok nagyon-nagyon aggódik Magyarország miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27464_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714131613
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165050_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Támadás történt a kaposvári plázában: mutatjuk a fejleményeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714131613
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros