Időutazással készült a vb-re a válogatott

A játékosok időérzékét is edzette a vb-résztvevő U17-es csapat trénere, Preisinger Sándor Telkiben. Most harmincórás út vár rájuk.
A játékosok időérzékét is edzette a vb-résztvevő U17-es csapat trénere, Preisinger Sándor Telkiben. Most harmincórás út vár rájuk.

Lemodellezte a brazíliai időzónát az U17-es ma­gyar fociválogatott, amely korosztályában elsőként jutott ki a világbajnokságra. A csapat okóber 19-én indult útnak a jövő hét végén kezdődő tornára, ám a harmincórás repülés mellett félő, hogy az ötórás időeltolódás is megviseli majd a válogatott játékosokat, ezért Preisinger Sándor szövetségi edző az ottani idő szerint alakította ki Telkiben a játékosok programját.

Preisinger Sándor edző direkt esti edzéseket talált ki a csapatnak © Hatlaczki Balázs

– Kitoltuk az edzések időpontjait, a reggeli ébresztőt és az étkezéseket is. Próbáltuk egy picit abba az irányba csúsztatni a dolgot, hogy Brazíliában majd könnyebb és gyorsabb legyen az átállás – válaszolta a Bors kérdésére Preisinger.

A csapat támadója, Németh András hozzátette, nemcsak az étkezések időpontjára, annak összetételére is odafigyelnek. A válogatott saját szakáccsal utazik Dél-Amerikába, ahol a játékosok közül többen még so­sem jártak. A torna kezdete előtt egy hetük lesz, hogy hozzászokjanak a kö­rülményekhez.

– Esős évszak jön, arra készülünk, és 35 fok körüli nappali hő­mérsékletre. Ahogy figyeltem, elég korán lemegy a nap, a meccsek időpontjában már várhatóan valamivel elviselhetőbb lesz a hőmérséklet – mondta a szövetségi edző.