Horror Pásztón: elmeorvos vizsgálja a fiát lefejező anyát

Ép elméjű lehet az újszülött babáját lefejező H. Mónika? A Bors információi szerint a nőt az IMEI-be szállítják, hogy ott mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatnak vessék alá.
Ép elméjű lehet az újszülött babáját lefejező H. Mónika? A Bors információi szerint a nőt az IMEI-be szállítják, hogy ott mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatnak vessék alá.

Bár roppant nehéz a kommunikáció a pásztói csecsemőgyilkossággal gyanúsított H. Mónikával, az asszony eddigi vallomásaiból már kiderült néhány fontos részlet. Ügyvédje, dr. Pongó Erik tegnapi megkeresésünkre cáfolta a Pásztón terjedő pletykát, miszerint védence félrelépett, miként azt a szóbeszédet is, hogy a meggyilkolt gyermek az eltitkolt kapcsolatából fogant.

Előzetes letartóztatásán is zavartan viselkedett a pásztói horror gyanúsítottja © Bánkúti Sándor

– Azt vallotta, hogy amióta élettársi kapcsolatban él, azaz hosszú évek óta nem volt más férfi az életében az élettársán kívül. Állítása szerint a baba apja az élettársa volt. Eddig semmilyen adat nem merült fel ennek ellenkezőjéről – szögezte le a Borsnak dr. Pongó Erik. A védő szerint valószínűleg több orvos szakértő is megvizsgálja az asszonyt, bizonyos vizsgálatok arra irányulnak majd, hogy kiderítsék: felmerült-e Mónikánál a szülés utáni depresszió lehetősége.

Mónika kijelentette: élettársa, János a baba édesapja

Mint arról a Bors korábban beszámolt: H. Mónika az új év első napján, a barátnőjénél töltött szilveszteri buli után szülte meg életképes kisfiát. Terhességét mindenki előtt titokban tartotta. A gyermek fejét később Pásztó egy másik negyedében egy kutya találta meg. A Zsaru magazin azt írta, hogy az aszszonyt többen is látták másnap véres ruhában mászkálni Pásztón, így egyáltalán nem csoda, hogy rá terelődött a gyanú.

– A gyermek maradványait jelenleg is kutatjuk. H. Mónika a szülés utáni cselekményeiről, így a fej el­válásának körülményeiről nem mondott el semmit – mondta a lapnak Bárnai Balázs alezredes.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors