Aktuális

Hátborzongató részleteket osztott meg egy rendőr a 2009-es csepeli iskolai vérengzésről

Bors

Létrehozva: 2021.02.11.

Fejbe lőtt áldozatok és egy sérült gondnok – ez a látvány fogadta a 2009-es csepeli iskolai gyilkosság helyszínére elsőként kiérkező nyomozót. A százados kibiztosított fegyverrel a kezében vizsgálta át az épületet, majd beléhasított a megoldást jelentő felismerés.

 A Magyar Rendőrség Facebook-oldalán időről időre különleges helyzeteket átélt rendőrök történeteit ismerhetjük meg. Ezúttal Galler Zsolt százados, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály főnyomozója mesélte el, miként élte meg 2009. január 7. estéjét. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt brutális leszámolás felkavarta a közvéleményt. Íme a hiteles beszámoló arról, miként bukott le Kun Tamás, a kettős gyilkosságot elkövető gondnok és a vérfürdőt kitervelő Deme Gábor, aki az intézmény korábbi gazdasági igazgatója volt. Galler Zsolt és társa a rádión azt az információt kapták, hogy egy embert biztosan meglőttek, az elkövető vélhetően egy ­gyerek.

– Egy helyi rendőrpárostól megtudjuk, hogy a biztonsági őr kezét átlőtték. Különös sérülés, a bal kéz­fején ment át a lövedék, a tenyere felől – írta Galler Zsolt – Kihallgatjuk, azt mondja, hogy egy tanuló volt. Nem tudja, hogy merre ment, megigazítjuk a mellényt, és elkezdjük átvizsgálni az iskolát. Teremről teremre járunk, egymás mögött haladva, fegyver a kezünkben. Az egyik tanári szobában döbbenetes látvány fogad minket. Rátalálunk az igazgató holttestére. A tanári távolabbi sarkában egy másik testre bukkanok, pulzusa nincs. Mindkettőt fejbe lőtték. Közvetlen közelről. Egymás után nyitjuk fel a termeket, elkövető sehol. Feltűnik, hogy az egyik helyiség ajtaja be van szakítva. Berúgták. Kiderül, ez a szerverszoba. Kábelek hevernek szanaszét, kitéphettek egy gépet a helyéről. Érthetetlen.

Melyik az a gyerek, aki lövöldözik egy iskolában, majd rájön, hogy a kamerák rögzíthették is, ezért betör a szobába, és kiszakítja az adathordozót? Végül a teljes épületet átvizsgáljuk, szintenként hermetikusan lezárjuk. Tettes nincs. A helyszínelők kezdhetik a munkát – folytatta a százados. Galler Zsolt visszatért a biztonsági őrhöz, akinek a kezét ellátták az időközben kiérkező mentők. Miközben a férfit meghallgatta, a nyomozó szeme megakadt a gondnok talpán. A beszámoló innen ekképp folytatódik.

– Mi olyan különös? Bevillan a szerver ajtaja és rajta egy nagy lábnyom. Érzem, hogy a szívem a torkomban dobog. Gyorsan csinálok 1-2 fotót, és arrébb sétálok. Pillanatok alatt a szerverszoba előtt állok. Nézem az ajtón a lábnyomot, majd a képet, ajtó-kép, ajtó-kép. Egyezik. Rohanok vissza. A mentők már indulnának, intek nekik, és még kérek két kollégát melléjük. A biztonsági őr sértettből elkövetővé lépett elő – zárta sorait a százados.

Felvette saját kivégzését

Később beigazolódott a jó szimatú zsaru megérzése. Kun Tamás, az iskola gondnoka előre kitervelten végzett Takács Józseffel, az intézmény igazgatójával és Papp Lászlóval, az egyik tanárral. A gyilkosság során végig jelen volt Deme Gábor, aki korábban az intézmény gazdasági igazgatója volt. Az indíték az a körülbelül hatmillió forint volt, amit Deme még gazdasági vezetőként elsikkasztott.

Az egyik áldozat, Papp László zsebében végig működött egy diktafon, amely rögzítette a kivégzések pillanatait. A másodfokú bíróság 2013. április 25-én zárta le az ügyet azzal, hogy Kun Tamást tényleges életfogytiglanira ítélte. Deme Gábort szintén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Deme leghamarabb 36 év múlva szabadulhat feltételesen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158849_auto_resized.jpg
origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714090211
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163579_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163656_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714090211
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092213_auto_resized.jpg
astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem áll nekem túl jól a full HD” – Így Látta magát a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros