Aktuális

Nem titok többé: Michelin-csillagos séfek fedték fel trükkjeiket

Bors

Létrehozva: 2021.05.09.

Ráadásul otthon is alkalmazhatod őket!

Forrás: Pexels

A világ egyik legnagyobb elismerése bekerülni a Michelin Kalauzba, ami egyet jelent azzal, hogy az adott étterem Michelin-csillagot kap. Most összegyűjtöttünk öt hasznos praktikát, amelyeket Michelin-csillagos séfek alkalmaznak konyháikban.

Felszerelés

Sokak számára egyértelmű lehet egy-egy új, minőségi konyhai eszköz beszerzése, mások azonban megelégszenek a régiekkel is. Nagyon fontos, hogy amikkel a konyhában dolgozunk – például kések, serpenyők, vágódeszkák – ne csak esztétikailag legyenek megfelelők: egy olyan eszköz, ami hibás, rossz minőségű, vagy elhasznált, nemcsak a testi épségünket veszélyezteti, de egészségügyi kockázatokat is rejthetnek.

Blansírozás

A Michelin-csillagos éttermek épp ugyanolyan figyelmet fordítanak a zöldségekre, mint a húsok elkészítésére. Ha felhasználás előtt blansírozzuk a zöldséget, nemcsak a színét tartja meg: minden olyan íz és tápanyag is megmarad, ami forralással távozna.

Leeső darabok

Nemcsak a konyhai hulladékot csökkenthetjük, a jövőre nézve még jobbakat is főzhetünk, ha a leeső zöldségdarabokat nem a szemetesbe dobjuk, hanem félretesszük, és főzünk belőle egy jó alaplevet, amit aztán később számtalan ételhez felhasználhatunk.

Mise en place

A francia kifejezés tulajdonképpen a főzésre való felkészülést jelenti: ezzel a folyamat meggyorsítását. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy főzés előtt gondosan előkészítjük a terepet és az eszközöket, valamint kimérjük a szükséges alapanyagokat.

Rendrakás

Egy profi konyhán alapvető a rendszeretet, ami otthon is remekül jön. Igyekezzünk egy-egy folyamatot a már nem szükséges eszközök elmosásával, elpakolásával zárni, így a főzés végén alig, vagy egyáltalán nem marad dolgunk.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27550_resized.jpg?avcount=1714356912
origo.hu

Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27543_resized.jpg?avcount=1714356912
origo.hu

Drámai bejelentés: már III. Károly király temetésére készülnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171556_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez tartotta bennem a lelket" – megjárta a poklot a magyar olimpikon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27548_resized.jpg?avcount=1714356912
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714356912
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714356912
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1616faTLxb4eRpUGa-MyZMHnHBTZoGTD0Wd98O0FfhI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMGQ1ZTc0MzAzNjQwM2E4ODZiODNlMjI5ZTc4ODkw.webp
Elképesztő

"Ösztönből cselekedtem" – édesanyja tartotta életben a kétéves kislányt, míg megérkeztek a mentők

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/YM-UjuD8q99H1YoJArWTYknsRn3FbIGSCsPKUaziPQU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU2ZGJhZDczMjUzNDQyMWVhNDliYzQ0OWQzODdlZjBj.webp
Közélet

Menczer Tamás: Elsők vagyunk – megint!