Fogadj örökbe egy macit! – Halász Judit lefőzte a fiatalokat

Down-szindrómásoknak, autistáknak, értelmi sérülteknek és hallássérülteknek segítettek felszolgálni hírességek. Többek mellett Halász Judit, Hegyi Barbara, Ónodi Eszter, Krug Emília, Tóth Vera, B. Tóth László, Kárász Róbert és Thuróczy Szabolcs állt be a pult mögé.
Down-szindrómásoknak, autistáknak, értelmi sérülteknek és hallássérülteknek segítettek felszolgálni hírességek. Többek mellett Halász Judit, Hegyi Barbara, Ónodi Eszter, Krug Emília, Tóth Vera, B. Tóth László, Kárász Róbert és Thuróczy Szabolcs állt be a pult mögé.

Tegnap ünnepelte a 4. születésnapját Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosságbarát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé.

Ónodi Eszter a szendvicseknél segédkezett © Bánkúti Sándor

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány által működtetett kávézóhoz ezúttal ismert hazai személyiségek is csatlakoztak, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának fontosságára.

Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, és a Premier Kultcafe elnöke nagy örömmel summázta, hogy a kávézó negyedik születésnapja alkalmából rendezett eseményre ilyen sokan ellátogattak © Bánkúti Sándor

A 77 éves Halász Judit fiatalokat meghazudtoló módon pörgött a kávézóban. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő szörpöt, aprósüteményt és szendvicseket szolgált fel a vendégeknek és közben arra is volt ereje, hogy mosolyával, szavaival biztassa a többieket.

Halász Judit fiatalokat meghazudtoló módon sürgött-forgott a pult mögött. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő szörpöt, aprósüteményt és szendvicseket szolgált fel a vendégeknek, itt éppen Krug Emíliának adott egy üdítôt © Bánkúti Sándor

Mindenkinek segítünk, aki rosszabb helyzetben van, hogy felemeljük őket. Megpróbálunk rájuk hatni lelkileg, pszichésen és lélektanilag. Hogy ugyanolyan értékűnek érezzék magukat, mint a többiek. Ezek a gyerekek pedig nagyon aranyosak és kedvesek – hangsúlyozta a Borsnak Halász Judit.

Tóth Vera vallja: együtt erősebbek vagyunk! Az énekesnőnek kisujjában van a vendéglátás, ő maga is segédkezik a párja lakáséttermének a működtetésében © Bánkúti Sándor

Hegyi Barbara is fontosnak tartja, hogy összefogjunk, s segítsünk a megváltozott munkaképességűeken © Bánkúti Sándor

Hegyi Barbara örömmel fogadta az alapítvány elnökének, Kárász Róbertnek a megkeresését.

– Fantasztikus dolog, hogy immár négy éve működik a kávézó, s a hátrányos helyzetű emberek is fontosnak érezhetik magukat a munka és a közösség által. Nem utolsósorban pedig jövedelemre is szert tesznek. Látszik rajtuk, hogy szeretnek itt dolgozni. Most sem volt kérdés, hogy beállok a pult mögé. Noha a felszolgálásban nem sok tapasztalatom van, világ életemben színházi ember voltam, de be kell vallanom: narancsot facsarni nem egy ördöglakat – mondta a Borsnak nevetve Hegyi Barbara.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors