Ejnye: lopott videó szivárgott a kampányba!

Egy tizennyolc éves fiú felvételeivel nyomul az SMS.
Egy tizennyolc éves fiú felvételeivel nyomul az SMS.

Seres Mária Szövetségesei névvel is indul párt az országgyűlési választáson, kampányvideóit a kereskedelmi csatornák is sugározzák. A Bors most megtudta, hogy ezek a videók nyomokban tartalmaznak olyan elemeket, amelyeket jogtalanul használt fel a párt. Az alig tizennyolc éves Németh Norbert tavaly szeptemberben töltötte fel az internetre azt a csodás filmjét, amely Budapestet mutatja be. Ennek egyes jelenetei bukkannak fel Seres pártjának videójában.

– Írtunk e-maileket, próbáltuk telefonon utolérni Seres Máriát, eddig hiába. Gondolom, ki szeretnék húzni a kampány végéig a válaszadást – mondta a Borsnak a fiú édesapja, idősebb Németh Norbert.

Németh Norbert videója. A Seres pártjának filmjeiben gyakran feltűnő rész 1:29-től.

Az SMS vezetőjét mi elértük telefonon, és a lopott filmkockákkal kapcsolatban határozott válasza volt: – Egy profi céget bíztunk meg a videók elkészítésével, hiszen nekünk erre se kapacitásunk, se szakmai tudásunk. Az ő felelősségük lehet, ha bármi ilyen történt – nyilatkozta Seres Mária, aki kérdésünkre nem kívánta elárulni, ki a gyártó, és lehet-e következménye az ügynek.

Seres Mária egy népszavazás kezdeményezésével lett országszerte ismert. 2009-ben 605 ezren írták alá azt, hogy a parlamenti képviselők csak számla ellenében kaphassanak költségtérítést. Seres Mária Szövetségesei néven most a parlamenti választásokon indul ő és elvbarátai.

Seres videóinak elején a bemondó háttereként látható Németh Norbert felvétele, rajta a fiatalember logójával a jobb alsó sarokban.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors