Aktuális

Horgásztanyán fenyegetőzött a barátainak a dunakeszi családirtó: Még a gyereket is megölöm!

Bors

Létrehozva: 2021.09.15.

Már hónapok óta fenyegette volt párját a dunakeszi családirtó, B. Zoltán. A férfi többször is elmondta barátainak, hogy nemcsak volt párját, de a gyermekét is megöli, amihez fegyvert is beszerzett a tragédia előtt. Melinda ezért is menekült saját otthonából édesanyjához.

Bár sokan váratlan tragédiának tartják, igenis volt előjele a vasárnap éjjeli dunakeszi családirtásnak. A Bors megtudta, hogy

a gyilkos férj, Zoltán már jó ideje mondogatta, hogy vagy magával, vagy feleségével végezni fog, sőt, barátainak arra is tett említést, hogy a gyermekét, a 7 éves Maxilient is megöli.

A vasárnapi tragédia előtt nem sokkal szerezte be a gyilkos fegyvert. Melinda érezte, hogy komoly veszélyben vannak: pont a borzalmas vérengzés előtti héten fordult ügyvédhez, hogy félelmében távoltartási végzést kérjen volt párja ellen.

Félelmében édesanyjához menekült

– Melinda rettegett Zoltántól. Nem csoda, mivel folyamatosan zaklatta és fenyegette őt. Azt mondogatta, hogy szerelmes, de ez nem szerelem volt, hanem elborult birtoklási vágy – mondta a Borsnak az asszony egyik ismerőse. Melinda már olyannyira tartott exétől, hogy saját, gyönyörűen felújított háza helyett kisfiával együtt négy hónapja anyukájához menekült. Nagyobb biztonságban érezte ott magát. Az a férfi azonban továbbra sem hagyta abba a fenyegetőzést, így Linda a tragédia előtti héten ügyvédhez fordult, hogy távoltartási végzést intézzen Zoltán ellen – szögezte le az ismerős, aki elmondta, hogy Melindát sokan csak Lindának becézték. Úgy tudjuk, Melinda ezen a héten ment volna vissza, hogy az ügyvéddel mindent letisztázzon, és a rendőrségre is beadhassák a kérelmet.

Baráti társaságába vitte fiát a gyilkosság előtt

A tragédiának Zoltán közeli ismerősei szerint is voltak előjelei, ám azokat akkor nem vették elég komolyan.

Mondogatta, hogy meg fogja ölni magát vagy a volt feleségét, de hogy is hihettük el, hogy ezt megteszi, amikor a személyiségétől idegen volt az erőszak – ingatta a fejét a barát. – Mindenkivel kedves volt és udvarias. Mindenki le van döbbenve, én dolgozni sem tudok. Számtalan esetről lehet hallani, amikor valaki öngyilkos lesz bánatában, de hogy valaki megölje a saját gyermekét, arra nincs bocsánat! – mondta a neve elhallgatását kérő barát.

– Zoli a tenyerén hordta azt a gyereket, mindenhova magával vitte. Nagyon, szinte a rajongásig szerették egymást. Most nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam Zolit, vagy inkább haragudjak rá, de úgy érzem, inkább neheztelek – tette hozzá a közeli ismerős, aki a Borsnak azt is elmondta, hogy Zoltán tehetséges üzletember volt. Korábban horgásztanyát üzemeltetett Szigetszentmiklóson, de ezen kívül mindenfelé üzletelt, többek között Olaszországban is. Jól szituált családból származott, az édesanyja pedagógus volt.

– Szombaton találkoztunk utoljára Zolival és Maxival. Akkor látszólag nem volt semmi bajuk. Vidáman nevetgéltek. Éppen arról beszéltünk, hogy még a hideg beállta előtt elmegyünk együtt hajózni – fejezte be informátorunk.

Türelmesen tanítgatta horgászni Maxit

A baráti társaságban csak „Horinak” becézett horgásztanya épületének homlokzatán fekete zászló lobog. A törzsvendégek közül mindenki jól ismerte apát és fiát.

– Ezt nem tudjuk felfogni! Zoltán a társaság meghatározó figurája volt. Jól gondoskodott Maxiról, és türelmesen tanítgatta őt horgászni. A kisfiút is mindannyian szerettük. Most gyászolunk. A barátunk tettére nincs magyarázat, de mi tudjuk, bármit is követett el élete utolsó perceiben, sokkal jobb ember volt annál, amilyennek most őt az egész ország teljes joggal tartja – árulta el egy másik ismerős.

Hegyekben állnak a mécsesek a háznál

Mint arról a Bors is írt, az 54 éves B. Zoltán vasárnap este csapott le Dunakeszin élő volt élettársára, O. Melindára, annak anyjára, Évikére és saját kisfiára, a mindössze hét éves Maxikára:

először Melindát lőtte fejbe, majd volt anyósát, végül pedig a puskaropogásra kirohanó kisfiút is. A férfi ezután bement a házba, és saját magával is végzett.

A fél ország döbbenten állt a történtek előtt, a tragédia helyszínén még a gyilkosságot követő második napon is hegyekben álltak a gyertyák, a mécsesek, a virágcsokrok és a gyerekjátékok. Szinte minden arra járó megállt egy percre, hogy néma borzalommal megszemlélje a házat.

– Szörnyű belegondolni abba, ami itt történt, sosem fogok tudni elmenni anélkül a ház előtt, hogy eszembe ne jutna – mondta elcsukló hangon egy fiatal nő.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141981_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141402_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kubatov bejelentette: Sztankovics visszatért!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141583_auto_resized.png
metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138042_auto_resized.jpg
vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27188_resized.jpg?avcount=1713456311
origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713456311
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713456311
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2j4WjlDTByt1AELMJef6jQKpFHH6SgkBUQknDCgEnf4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjZDNlMjYzNjA2YzRiNGQ5MGFlOWJkZTQzNTE1YWIy.jpg
Politika

Hídpénzbotrány: Lassan kirajzolódik a pénz útja