Csákvári Pétert világhírűvé tette a mikrovilága

Ételfotósként egy hirtelen ötlettől vezérelve szerezte be az első aprócska figurákat, hogy néhány szem áfonya mellé pakolva azokat, egycsapásra megszülessen a saját mikrovilága.

© Csákvári Péter

Ugyanis már az első próbálkozásának olyan sikere lett a neten, hogy érezte, ebből érdemes lenne sorozatot csinálni. A hobbi gyorsan kinőtte magát, saját közösségi oldalt kapott, mire beindultak a megrendelések, felkérések is. Na meg a díjözön, itthon és külföldön egyaránt.

© Csákvári Péter

Sokan gondolják, hogy milyen egyszerű lehet ez a mikrofotózás, pedig rengeteg tapasztalat kell hozzá. Nem akarok belemenni a technikai részletekbe, de egy telefonnal hiába is próbálna valaki minőségi képeket készíteni – mesélte a Vasárnapi Borsnak Csákvári Péter.

© Csákvári Péter

Aki azt sem titkolja, hogy rendkívül költséges a figurák beszerzése. Mivel mindössze három cég van a világon, amely ilyen fotózásra érdemes – azaz kellően részletes és kidolgozott –, miniatűr emberkéket gyárt, egy ötdarabos szettért akár 30 ezer forintot is elkérnek. Az épületek meg ennek akár a háromszorosába is kerülhetnek.

© Csákvári Péter

Sokszor én is a neten keringő darabokra vadászom, vagy festetlen testrészekből állítom össze az alig egy centiméteres embereimet. S akkor arról még egy szó sem esett, hogy van olyan háttér, amelyet két napig készített.

© Csákvári Péter

Szóval igazi türelemjátékról van szó, amihez jól jön, ha valaki gyerekként például szívesen legózott. Ezek után talán nem is olyan meglepő, hogy a világon mindössze négyen foglalkoznak vele profi szinten.

Mindannyiunknak más a stílusa, nekem a fekete humorral átitatott jelenetek tekinthetőek a védjegyemnek.

© Csákvári Péter

Amiket egy idő után már nem is olyan könnyű kitalálni.

Eleinte még könnyen jöttek az ötletek, hiszen megvolt az újdonság varázsa, de ma már kemény agymunka, hogy újat tudjak mutatni. Még szerencse, hogy nagyon élvezem az egészet.

© Csákvári Péter

© Csákvári Péter

© Csákvári Péter

© Csákvári Péter

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors