Böjte atyával is találkozott a végtag nélküli prédikátor

Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is járt, nemcsak Budapesten a világhírű végtag nélküli keresztény prédikátor, a szerb származású Nick Vujicic. Akit a Várban fogadott Orbán Viktor miniszterelnök is..
Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is járt, nemcsak Budapesten a világhírű végtag nélküli keresztény prédikátor, a szerb származású Nick Vujicic. Akit a Várban fogadott Orbán Viktor miniszterelnök is..

A magyar kormány támogatásával érkezett a világhírű motivációs tréner Nick Vujicic Erdélybe. Szerdán Kolozsváron nyolcezer, csütörtökön pedig Sepsiszentgyörgyön négyezer fős hallgatóság előtt beszélt a kezek és lábak nélkül született keresztény tréner. Pénteken pedig két előadás tartott a budapesti Papp László Arénában.

Higgy, remélj, szeress! című előadásában a feltétel nélküli szeretetet hangsúlyozza, és reményt kíván adni mindazoknak, akik rohanó világunkban nem találják a boldogságot. A sepsiszentgyörgyi előadás után Böjte Csaba ferences szerzetes atyával is találkozott Vujicic.

© Facebook

Az ausztráliai származású Vujicic, saját életútja során tapasztalta meg, hogy mennyit ér a szeretet.

„A szüleim keresztények, de azért ők is elcsodálkoztak, hogy ugyan mi lehetett Isten szándéka azzal, hogy karok és lábak nélkül születtem. Először úgy hitték, számomra már se remény, se jövő nincs, s hogy sosem leszek képes normális vagy teljes életet élni. A családom és én nem láthattuk előre, hogy a rokkantságom – a „keresztem„ – akár áldás is lehet, mely folytán kivételes lehetőséget kapok, hogy elérjek másokat, beleéljem magam a helyzetükbe, megértsem a gyötrelmüket, és vigaszt nyújthassak nekik.”

Gyermekkorában sokszor került a csúfolódó osztálytársai kereszttüzébe, így tíz évesen elhatározta, hogy öngyilkosságot követ el. Az öngyilkossági szándékáról azonban letett, mert a szülei iránt érzett szeretet erősebb volt, mint az ő reménytelensége.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadás-sorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg és filmeket forgat – írja a Ripost.