Aktuális

Az anyja egy kartondobozban hagyta az újszülött babát: a férfi 30 év után megkereste

Bors

Létrehozva: 2021.05.01.

11 évesen tudta meg a férfi, hogy örökbe fogadták. Akkor eltervezte, megkeresi biológiai szüleit.

1986-ban, egy nyárvégi estén két tinédzser egy kartondobozban újszülött kisfiúra bukkant. A csecsemőt az Üdvhadsereg lépcsőjénél helyezték el az alaszkai Anchorage-ben. A fiatalok azonnal értesítették a hatóságokat, akik nyomozásba kezdtek. Kiderült, hogy többen is láttak egy nőt a lépcsőknél, ám az asszonyt nem sikerült azonosítani. A kicsit végül egy idahói család fogadta örökbe, két lánytestvér mellett nőtt fel. 

A ma 31 éves Benjamin Tveidt elmondta, 11 éves volt, amikor apja leültette és elmondta neki, nem ők a vérszerinti szülei, hanem örökbe fogadták.

"Először nem hittem el nekik. Aztán összetörtem. A szüleim előhozták a korabeli újságkivágásokat, megmutatták a kórházi karszalagomat is. Csak néztem és azt kérdezgettem, hogy ez valami vicc?" - emlékezett vissza a férfi.

Attól a pillanattól kezdve küldetésének érezte, hogy felgöngyölítse az ügyet és megtalálja a biológiai szüleit. Meg akarta tudni, honnan jött és hogy miért dobták el maguktól.

"Ez volt életem legnagyobb kérdése. Néha éjjel felnéztem a csillagokra és arra gondoltam, vajon anyám és apám, a testvéreim vagy épp a nagyszüleim felnéztek-e az égre aznap".

Felvette a kapcsolatot CeCe Moore származástan-kutatóval azt remélve, hogy DNS-e alapján segít neki megtalálni édesanyját. Az adatbázisban való keresgélés során egyre több távoli rokon bukkant fel, míg végül kiderült Benjamin biológiai apjának kiléte. Az akkor 77 éves férfi egész élete során félórányi távolságra lakott fiától és ő is a seregben szolgált, akárcsak Benjamin.

Mint kiderült, a férfi 47 éves volt, amikor Benjamin született és sosem gondolta, hogy egyéjszakás kalandjának gyümölcse lett. Benjamin felkereste, Richard Blanchfield pedig készséggel mesélt neki a múltjáról. 

Az édesapa visszaemlékezett arra a napra, amikor Benjamin anyjával találkozott egy bárban. A nő azt mondta neki, bonyolult kapcsolatban él, de nem akar visszamenni oda, ahonnan jött. Az eltöltött éjszaka után soha többé nem látta. Richard azt mondta, hogy boldogan felnevelte volna Benjamint akár egyedül is, ha tudott volna a létezéséről. 

Tveidt úgy döntött, tovább folytatja a keresést, és arra a rendőrségre ment, ahol annak idején bejelentést tettek a megtalált csecsemőről. Volt egy vázlatuk arról, hogyan nézhetett ki az édesanyja, de ujjlenyomattal, DNS-mintával nem rendelkeztek.

Végül a családfakutató két nőt azonosított, egyik a nagynénje, másik az anyja lehetett, utóbbit telefonon hívta fel. A vonal túlsó felén levő, riadt nő azonnal tagadta, hogy az anyja lenne. Telefonbeszélgetésük során a nő elmondta, semmilyen kapcsolatot nem szeretne vele kialakítani, és soha többé ne keresse őt.

"Azt mondta, vissza kell mennem ahhoz a családhoz, ahol szeretnek és megbecsülnek. A reakciójából ítélve ő lehetett az, aki a világra hozott" - mondta szomorúan Benjamin, aki úgy érezte, ismét csak elutasította az anyja. Mint mondta, régi sebek tépődtek fel benne, de már tudja, sosem fog választ kapni a kérdéseire. Biológiai édesapjával azonban a mai napig tartja a kapcsolatot - írta az ABC News.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27386_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157996_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Bognár György a nagyképűség mellett arról is beszélt, akarja-e a Fradit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27391_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713960311
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/61GZnFaSflFFH4w1hFsP_4C2RQjgHMMQccQLuN0g_PE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y1ZDA3ZDQxMWY1NTQzNzhhYWFjM2Q2ZGM5NGQ4ZDZm.jpg
Elszabadult ló

Elszabadult, véres lovak keltettek óriási riadalmat a Buckingham-palotánál - Videó!