Angyalterápiával feloldhatók a félelmek, elakadások

Legtöbben kisgyerekként hallunk először az angyalokról, és szinte mindannyiunkban él valamilyen kép róluk. Leginkább szép, fiatal nőként vagy férfiként, esetleg pufók kisfiúként képzeljük el őket – de mindenképpen szárnyas alakként.

Legtöbben kisgyerekként hallunk először az angyalokról, és szinte mindannyiunkban él valamilyen kép róluk. Leginkább szép, fiatal nőként vagy férfiként, esetleg pufók kisfiúként képzeljük el őket – de mindenképpen szárnyas alakként.

De kik is az angyalok? A vallási tanításokban Isten teremtményei, a Mindenható alakokba sűrített energiája a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét bennünk és körülöttünk. A Teremtőnél alacsonyabb, az embernél vi­szont magasabb rendű, természetfeletti szellemi lények. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek, és segítenek rajtuk. A bu­kott, gonosz angyalok pedig démonokként vagy ördögökként is ismertek.

Gyógyír a gondokra

Az ezotériában is fontos szerepük van az angyaloknak és a segítségükkel történő gyógyításnak. Magyarországon két angyallátó írónő, Doreen Virtue és Lorna Byrne könyvei tették is­mertté és népszerűvé az angyalterápiát.

Kesztler Amarill az angyalok energiájával segíti a hozzá fordulókat © Bánkúti Sándor

Kesztler Amarill spirituális gyógyító és tanácsadó is foglalkozik a módszerrel. Mint mondta, fénnyel és szeretettel dolgozik, ehhez hívja segítségül a támogatókat: az arkangyalokat, akik a Teremtő meghosszabbított karjai, és az ő csapatukat alkotó angyalokat, akik valamennyien az adott személyen keresztül jelennek meg. Ez nem fizikai gyógyítás, hanem a léleké, az elakadások, gátak feloldása. Mindenkinek megvannak a saját angyalai, akikkel az illető felkészíthető egy vizsgára, műtétre vagy az élete más meghatározó eseményére. Ám nem minden baj gyógyítható pusztán angyalterápiával, bizonyos esetekben szükség van orvosi beavatkozásra, ilyenkor a műtétre megfelelő állapotba hozza az adott személyt, megszabadítja a gátaktól, majd feltölti ener­giá­val.

Minden korosztály gondjait lehet így gyógyítani, és bármennyire megdöbbentőnek tűnik, már óvodás félelmeit is kezelte. Az első lépés a félelmek feltárása, feloldása, a terhek csökkentése, ezt követi a közös munka a lehívott angyalokkal. Munkája során egyrészt angyalok energiájával segíti az embereket, másrészt rávezeti őket arra, hogy ezek a természetfeletti segítők mindenki mellett ott vannak, csak fel kell ismerni a jeleiket, meg kell szólítani őket.

Az Orléans-i szűz és Mihály arkangyal

Azt, hogy az angyalok vigyáznak ránk és segítenek rajtunk, a csodás gyógyulások mellett történelmi példák is igazolják. A leghíresebb Jeanne d’Arc története. A francia parasztlánynak 12 éves korában, 1424-ben voltak először látomásai, amelyek aztán egész életét végigkísérték, és ellátták tanácsokkal. Úgy vélte, Szent Mihály, vagy más néven Mihály arkangyal – aki egyike a hét arkangyalnak, ő a mennyei hadak nagyvezére és győztes harcosa – vezetésével an­gyalok jelentek meg előtte, akik Isten üzenetét hozták, és különleges feladattal bízták meg.

Jeanne d’Arcnak Mihály arkangyal vitte le Isten üzenetét

Isten azt kérte, hogy szabadítsa fel hazáját az angol uralom alól. A parasztlányból lett hadvezér akkor lett híres, amikor Orléans városát kilencnapos ostrom után felszabadította – innen ered másik neve: az Orléans-i szűz –, és több gyors győzelmet aratva a Loire völgyét is. A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét, és lehetővé tették VII. Károly trónra lépését.

A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte, és 19 éves korában máglyán meg­égették. Végig hangoztatta, hogy mindent Mihálynak és az angyaloknak köszönhet, ők adtak neki erőt és irányították a tetteit. A szentszék döntését később felülvizsgálták, ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1920-ban szentté avatták. Ma Szent Johanna egyike Franciaország 9 védőszentjének.

A bukott angyalokból ördögök lesznek © iStock

Dalba foglalva

Az angyalábrázolás a művészek egyik kedvenc témája volt: a festők a templomi freskókon vagy a képeken hol meztelen pufók fiúgyermekként, hol szépséges vagy épp félelmetes szárnyas emberalakú lényként láttatják őket. A könnyűzenében is több híres angyal szerepel: a V’ Moto-Rock együttes Angyallány vagy az LGT: Ha eljönnek az angyalok című száma egy­aránt nagy ma­gyar sláger.

A Scorpions frontembere pedig egyenesen azt énekli a Send Me An Angel (Küldj nekem egy angyalt) dalban, hogy a sötétből van kiút, egy átjáró, amelyen angyalok vezetnek át mindenkit. Ha egy hasonlóan sötét élethelyzetben vagy, akkor kérd az angyalok segítségét, és ők kivezetnek a fényre!

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors