Aktuális

Angyalterápiával feloldhatók a félelmek, elakadások

Füredi

2019. június 2. vasárnap 13:30

<p>Legtöbben kisgyerekként hallunk először az angyalokról, és szinte mindannyiunkban él valamilyen kép róluk. Leginkább szép, fiatal nőként vagy férfiként, esetleg pufók kisfiúként képzeljük el őket – de mindenképpen szárnyas alakként.</p>

De kik is az angyalok? A vallási tanításokban Isten teremtményei, a Mindenható alakokba sűrített energiája a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét bennünk és körülöttünk. A Teremtőnél alacsonyabb, az embernél vi­szont magasabb rendű, természetfeletti szellemi lények. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek, és segítenek rajtuk. A bu­kott, gonosz angyalok pedig démonokként vagy ördögökként is ismertek.  

Gyógyír a gondokra

Az ezotériában is fontos szerepük van az angyaloknak és a segítségükkel történő gyógyításnak. Magyarországon két angyallátó írónő, Doreen Virtue és Lorna Byrne könyvei tették is­mertté és népszerűvé az angyalterápiát. 

Kesztler Amarill spirituális gyógyító és tanácsadó is foglalkozik a módszerrel. Mint mondta, fénnyel és szeretettel dolgozik, ehhez hívja segítségül a támogatókat: az arkangyalokat, akik a Teremtő meghosszabbított karjai, és az ő csapatukat alkotó angyalokat, akik valamennyien az adott személyen keresztül jelennek meg. Ez nem fizikai gyógyítás, hanem a léleké, az elakadások, gátak feloldása. Mindenkinek megvannak a saját angyalai, akikkel az illető felkészíthető egy vizsgára, műtétre vagy az élete más meghatározó eseményére. Ám nem minden baj gyógyítható pusztán angyalterápiával, bizonyos esetekben szükség van orvosi beavatkozásra, ilyenkor a műtétre megfelelő állapotba hozza az adott személyt, megszabadítja a gátaktól, majd feltölti ener­giá­val. 

Minden korosztály gondjait lehet így gyógyítani, és bármennyire megdöbbentőnek tűnik, már óvodás félelmeit is kezelte. Az első lépés a félelmek feltárása, feloldása, a terhek csökkentése, ezt követi a közös munka a lehívott angyalokkal. Munkája során egyrészt angyalok energiájával segíti az embereket, másrészt rávezeti őket arra, hogy ezek a természetfeletti segítők mindenki mellett ott vannak, csak fel kell ismerni a jeleiket, meg kell szólítani őket.

Az Orléans-i szűz és Mihály arkangyal  

Azt, hogy az angyalok vigyáznak ránk és segítenek rajtunk, a csodás gyógyulások mellett történelmi példák is igazolják. A leghíresebb Jeanne d’Arc története. A francia parasztlánynak 12 éves korában, 1424-ben voltak először látomásai, amelyek aztán egész életét végigkísérték, és ellátták tanácsokkal. Úgy vélte, Szent Mihály, vagy más néven Mihály arkangyal – aki egyike a hét arkangyalnak, ő a mennyei hadak nagyvezére és győztes harcosa – vezetésével an­gyalok jelentek meg előtte, akik Isten üzenetét hozták, és különleges feladattal bízták meg.

Isten azt kérte, hogy szabadítsa fel hazáját az angol uralom alól. A parasztlányból lett hadvezér akkor lett híres, amikor Orléans városát kilencnapos ostrom után felszabadította – innen ered másik neve: az Orléans-i szűz –, és több gyors győzelmet aratva a Loire völgyét is. A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét, és lehetővé tették VII. Károly trónra lépését.

A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte, és 19 éves korában máglyán meg­égették. Végig hangoztatta, hogy mindent Mihálynak és az angyaloknak köszönhet, ők adtak neki erőt és irányították a tetteit. A szentszék döntését később felülvizsgálták, ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1920-ban szentté avatták. Ma Szent Johanna egyike Franciaország 9 védőszentjének.

Dalba foglalva

Az angyalábrázolás a művészek egyik kedvenc témája volt: a festők a templomi freskókon vagy a képeken hol meztelen pufók fiúgyermekként, hol szépséges vagy épp félelmetes szárnyas emberalakú lényként láttatják őket. A könnyűzenében is több híres angyal szerepel: a V’ Moto-Rock együttes Angyallány vagy az LGT: Ha eljönnek az angyalok című száma egy­aránt nagy ma­gyar sláger.

A Scorpions frontembere pedig egyenesen azt énekli a Send Me An Angel (Küldj nekem egy angyalt) dalban, hogy a sötétből van kiút, egy átjáró, amelyen angyalok vezetnek át mindenkit. Ha egy hasonlóan sötét élethelyzetben vagy, akkor kérd az angyalok segítségét, és ők kivezetnek a fényre! 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632796_auto_resized.jpg
origo.hu

Ismert színészt ölelget új fotóján a magyar luxusfeleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11867_resized.jpg?avcount=1675661709
borsonline.hu

&#34;Nem akarom, hogy ez a nő behálózza&#34; – féltik Miller Dávidot Szabó Zsófitól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631793_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nem akarom, hogy ez a nő behálózza" – féltik Miller Dávidot Szabó Zsófitól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632515_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Neue Zürcher Zeitung: Orbán király árulása – Tombol a szegénység, ő meg kastélyt épít

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632628_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő fotók! Ezt a gyönyörű nőt szereti Csuti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632316_auto_resized.jpg
vg.hu

Milliós fizetést is kaphat Netflixezésért– Egyre több a szokatlan munkakör

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11868_resized.jpg?avcount=1675661709
borsonline.hu

Megdöbbentő a válasz: elárulta a mesterséges intelligencia, hogy léteznek-e az UFO-k

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633766_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Házi praktikák: így lesz csillogó hófehér a fürdőkádad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632720_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lehetetlen helyesírási teszt, szinte mindenki elbukik rajta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634246_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 milliárddal verte át Los Angeles gazdagjait egy magyar, aki a pénzből megvette Kylie Jenner kastélyát és Lamborghinijét is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631999_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek örökre megváltozik az élete 2023-ban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/fkIsNO-q2G_JaCbiy70WLfK685Llq2X5qq8LQGpLWm4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhNTZiNzc5ODQzODQ4YTJhYTQ4MTc3OGE4YzU5Yzgw.jpg
Háború

Rengeteg a holttest, érződik a szaguk a vagonokból Kárpátalján

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/4iO90vR9us8NYYct4k0re_kzT1IaS5Os0hgLSZbIi2A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2N2Y3ODVkY2EwZTRmMDlhNTAwYjg3YmQzOGI3ZGU5.jpg
katasztrófa

A gyerekek sokkban vannak: porig égett egy család csongrádi otthona - Fotók!