Ágyban tartóztatták le a kőbányai késelőt

Rendőrök gyűrűjében, kórházi ágyán tették előzetesbe azt a fiatalt, aki nyomkövetőjét levágva, két embert is majdnem halálra szúrt Budapesten. D. Krisztofer egyelőre rácsok helyett a kórház falai közt marad.
Rendőrök gyűrűjében, kórházi ágyán tették előzetesbe azt a fiatalt, aki nyomkövetőjét levágva, két embert is majdnem halálra szúrt Budapesten. D. Krisztofer egyelőre rácsok helyett a kórház falai közt marad.

A 17 éves D. Krisztofer csütörtökön rendezett véres ámokfutást volt szerelme XI. kerületi lakásában. A késelésről lapunk is beszámolt: a fiú korábbi bűncselekmények miatt elektronikus nyomkövetővel, házi őrizetben volt kőbányai lakásában, amikor levágta a nyomkövető pántját, és megszökött. Tettét a féltékenység motiválta, barátnője nem sokkal előtte szakított vele. Óbudára utazott, ahol volt szerelmén, B. Vanesszán és a lány családján töltötte ki dühét. Krisztofer testvére már előre figyelmeztette a lány nevelőnagypapáját, hogy nagy baj van, készüljenek. A férfi le is rohant a sarokra, hogy onnan figyelje a dühöngő tini érkezését, azonban míg leért, a fiú besurrant, és a magával vitt késsel kis híján halálra szúrta Vanesszát és anyukáját, a tombolás után pedig magával is végezni akart, elvágta a saját torkát.

A Csóka utcában történt a késelés © Lakos Gábor

A fiút hétfőn délelőtt, egy budai kórház traumatológiai osztályán vették előzetes letartóztatásba, a bíró, az ügyész, az ügyvédek is betegágyához mentek, ott mondták ki: 30 napra biztosan fogva tartják. Információink szerint a tini részleges beismerő vallomást tett: úgy tudjuk, azt legalábbis nem tagadta, hogy késsel ment a vérengzés helyszínére. Bár Krisztofer ágyát rendőrök állták körül, családja odamehetett hozzá, a rokonok könnyes szemmel, a kórteremben nézték végig a bírósági procedúrát. Édesanyja csupán annyit mondott: a vágás nem volt végzetes, fia meggyógyul.

Kórházban fekszik, nem vihetik börtönbe

– Jobban van, és fel fog épülni – mondta reménykedve. A Bors úgy tudja, hogy a fiatal egyelőre nem kerül rácsok mögé, ugyanis nincs szállítható állapotban. Áldozata, Vanessza is kórházban van még, és bár a szúrás a szívét is elérte, családja reménykedik abban, hogy túl van már az életveszélyes állapoton. A letartóztatás hírének örültek.

– Örülünk, hogy bent maradt, így is tönkrementünk ebben az egészben – mondta a nevelőapa.