Aktuális

Ágyban tartóztatták le a kőbányai késelőt

B. B.

2019. augusztus 13. kedd 05:00

Rendőrök gyűrűjében, kórházi ágyán tették előzetesbe azt a fiatalt, aki nyomkövetőjét levágva, két embert is majdnem halálra szúrt Budapesten. D. Krisztofer egyelőre rácsok helyett a kórház falai közt marad.

A 17 éves D. Krisztofer csütörtökön rendezett véres ámokfutást volt szerelme XI. kerületi lakásában. A késelésről lapunk is beszámolt: a fiú korábbi bűncselekmények miatt elektronikus nyomkövetővel, házi őrizetben volt kőbányai lakásában, amikor levágta a nyomkövető pántját, és megszökött. Tettét a féltékenység motiválta, barátnője nem sokkal előtte szakított vele. Óbudára utazott, ahol volt szerelmén, B. Vanesszán és a lány családján töltötte ki dühét. Krisztofer testvére már előre figyelmeztette a lány nevelőnagypapáját, hogy nagy baj van, készüljenek. A férfi le is rohant a sarokra, hogy onnan figyelje a dühöngő tini érkezését, azonban míg leért, a fiú besurrant, és a magával vitt késsel kis híján halálra szúrta Vanesszát és anyukáját, a tombolás után pedig magával is végezni akart, elvágta a saját torkát.

A fiút hétfőn délelőtt, egy budai kórház traumatológiai osztályán vették előzetes letartóztatásba, a bíró, az ügyész, az ügyvédek is betegágyához mentek, ott mondták ki: 30 napra biztosan fogva tartják. Információink szerint a tini részleges beismerő vallomást tett: úgy tudjuk, azt legalábbis nem tagadta, hogy késsel ment a vérengzés helyszínére. Bár Krisztofer ágyát rendőrök állták körül, családja odamehetett hozzá, a rokonok könnyes szemmel, a kórteremben nézték végig a bírósági procedúrát. Édesanyja csupán annyit mondott: a vágás nem volt végzetes, fia meggyógyul.

– Jobban van, és fel fog épülni – mondta reménykedve. A Bors úgy tudja, hogy a fiatal egyelőre nem kerül rácsok mögé, ugyanis nincs szállítható állapotban. Áldozata, Vanessza is kórházban van még, és bár a szúrás a szívét is elérte, családja reménykedik abban, hogy túl van már az életveszélyes állapoton. A letartóztatás hírének örültek.

– Örülünk, hogy bent maradt, így is tönkrementünk ebben az egészben – mondta a nevelőapa.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Pottyondy Edina: Ha őrült is vagyok, hát nem ezért

likebalaton.hu

Jelölt hal – így részesülnek jutalomban a balatoni pecások

life.hu

"Be kell vallanom..." - Ezt gondolja Hosszú Katinka édesapja lánya eljegyzéséről

magyarnemzet.hu

A déli határzár hatékonyságát méltatta az amerikai sztárújságíró

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

Húsz év után először láttak újra „varázsnyulat”

nemzetisport.hu

Női kézi: hosszabbított norvég válogatott kapusával az ETO

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

life.hu

Hihetetlen! Az sincs biztonságban, aki enyhe tünetekkel megúszta a koronavírust

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

origo.hu

30 éve halt meg az első Oscar-díjas spanyol, José Ferrer - képgaléria