A súlyos beteg Miki: 50 kilométert tekerek a sorstársaimért!

Nagy fába vágta a fejszéjét egy súlyos beteg fiatal fiú. Katona Miklós Patrik elhatározta, hogy 50 kilométert teker szobakerékpáron jótékony célból, ha már a koronavírus nem engedte, hogy mentorával a szabadban róhassák a távokat.
Nagy fába vágta a fejszéjét egy súlyos beteg fiatal fiú. Katona Miklós Patrik elhatározta, hogy 50 kilométert teker szobakerékpáron jótékony célból, ha már a koronavírus nem engedte, hogy mentorával a szabadban róhassák a távokat.

A koronavírus-járvány okozta karanténhelyzet megtorpedózta a Team Miki csapat terveit. Ahogy a Bors arról már korábban is beszámolt: Katona Miklós Patrik és Nádudvari Péter azért fut, hogy hozzájáruljanak a súlyos betegek gyógyulásához. A 14 éves fiatal is harcol az úgynevezett Louis-Bar-szindrómával, aminek a vezető tünete a kisagyi sorvadás.

A lefutott kilométereket pedig jótékony célra ajánlják fel, azokat meg lehet úgymond vásárolni, a befolyt összegből pedig adomány lesz. Miki és mentora, az ének-zene tanár és gyógypedagógus Péter már rengeteg kilométeren túl van, amit egy futókocsival teljesítettek.

© Team Miki

A párosnak és a többi csatlakozónak – hiszen már egyre többen vannak – rengeteg terve volt tavaszra, nyárra, de még őszre is. A koronavírus azonban most mindenkit arra kényszerített, hogy maradjon otthon.

Ekkor azonban kipattant Miki fejéből egy remek ötlet: mi lenne, ha otthon róná a kilométereket, amíg el nem múlik a veszélyhelyzet?

Mikit beneveztük a Europe Run virtuális futórendezvényre, aminek keretében arra is van lehetőség, hogy szobakerékpár segítségével teljesítse a bevállalt, 50 kilométeres távot

© Team Miki

– mondja a Borsnak Péter. – Sokat javult a mozgásállapota, és nem magáért csinálja, hanem jótékony, figyelemfelhívó célból. A célja, hogy a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány által támogatott súlyosan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekeken és családjaikon tudjon segíteni – újságolja.

❗Miki a példakép, a valódi hős ❗🥇A srácot beneveztük a Europe Run virtuális futórendezvényre 🍾 Szobakerékpár...

Posted by Team Miki - duplán gyógyító kilométerek on Wednesday, 13 May 2020

Miki folyamatosan teker, mi pedig szurkolunk, hogy sikerüljön neki teljesítenie!

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors