Betegség

"A tökéletes kisbabámat gyermek Alzheimer-kórral diagnosztizálták"

Bors

Létrehozva: 2024.07.09.

Egy videó ébresztette rá a nagymamát arra, hogy az unokája beteg!

A 29 éves Morgan Rachal és férje, a 34 éves Kirk második gyermeke 2022 októberében jött világra Louisianában. Lydia egészsége miatt eleinte nem aggódtak, annak ellenére, hogy gyakran volt fülgyulladása, székrekedése és alvási nehézségei. A szülők ugyanakkor azt gondolták, hogy ezek "mind gyakori tünetek, amelyek a babáknál előfordulnak". Azonban, amikor Morgan anyukája, az 55 éves Cindy Weaver TikTok-videókat nézegetett, észrevett egy kislányt, aki pont úgy nézett ki, mint Lydia, és ugyanazokat a tüneteket is produkálta. Mint kiderült, a felvételen a kislány Sanfilippo-szindrómával küzdött, amit nem sokkal később Lydiánál is megállapítottak az orvosok.

A külsőségeket illetően a Sanfilippo-szindrómás gyermekeknek gyakran túlzott szőrnövekedésük van. A betegeknél szellemi problémák alakulnak ki, lassan elveszítik korábban megszerzett tudásukat - írja a Mirror. Ha már tudtak járni és beszélni, akkor ezek a képességek visszafejlődnek. Lydia, aki jelenleg 20 hónapos, még nem mutatja a kognitív hanyatlás jeleit, de ha nem kap kezelést, ez változni fog.

Gyermek demenciának hívják. Nem fog tudni járni, beszélni. Nem éri meg a 30. életévét, ha nem kap kezelést

- nyilatkozta a megtört anyuka, aki hálás, hogy az anyukája észrevette a TikTok-videót, amely nélkül lehet, hogy sokkal később kaptak volna megfelelő diagnózist.

Morgan fel akarja hívni a figyelmet a jelenleg gyógyíthatatlan betegségre, illetve szeretné sürgetni a kutatásokat a gyógymód megtalálásában. A  klinikai vizsgálatok folynak, amelyek célja az új terápiák és kezelési lehetőségek kialakítása. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek