Tettes

Fény derült a szörnyűségre: kiderült, ki végezhetett a 9 éves Valériával

IF

Létrehozva: 2024.06.18.

Napokon át minden fűszálat átvizsgáltak a hatóságok, hogy Valéria minél hamarabb hazatérhessen. Végül egy erdőben találták meg a kislány holttestét.

Ahogy arról a Metropol korábban hírt adott, a 9 éves Valéria június 3-án, hétfőn iskolába indult, ám oda már nem érkezett meg. Fáradhatatlanul keresték őt napokon át, ám hiába, elkéstek. A kislány holttestére egy erdőben bukkantak rá a rendőrök. Végre kiderült az is, ki gyilkolta meg az ártatlan kislányt Döbelnben.

Az édesanya egyik korábbi udvarlója végezhetett a kislánnyal  Fotó: polizei.sachsen.de

Az ukrán család 2022-ben menekült Németországba az orosz–ukrán háború elől. A kislány édesanyjával és nagymamájával élt, míg édesapja visszatért Ukrajnába, hogy harcoljon a hazájáért. Két évvel később a szülők végül elváltak, ám mindig nagyon odafigyeltek arra, hogy ebből a kislány semmit se érzékeljen. Gyakran beszélt az apukájával telefonon és a szülők sem voltak rossz viszonyban. Amikor az édesapa tudomást szerzett lánya eltűnéséről, a hadsereg egy különleges engedélyt adott neki, hogy visszautazzon Németországba.

Miközben az ukrán gyerekek békés álmát védtem, a saját lányom nyomtalanul eltűnt... Segíteni akartam. De amíg Ukrajnában voltam az életemet kockáztatva és a hazámat védve, nem tudtam megvédeni a gyermekemet. Olyan tehetetlennek érzem magam

– nyilatkozta az édesapa a német Bild újságnak.

Hosszú napokon át kétségbeesve keresték a kislányt. Végül június 11-én mintegy 400 rendőr kutatta át a város melletti erdőt, majd több órás keresgélés után szörnyű dologra bukkantak: megtalálták a kislány holttestét, körülbelül három kilométerre édesanyjának otthonától. Ezt a területet előtte nem nézték át. Egy szemtanú korábban azt mondta a rendőrségnek, hogy segélykiáltásokat hallott a sűrű erdőben, ezért bővítették ki a lány keresésének körét. A hatóságok megállapították, hogy Valéria bűncselekmény áldozata lett, de kizárták a szexuális erőszak lehetőségét.

Abból kiindulva, hogy Valéria otthonához közel történt a szörnyűség, a rendőrök feltételezték, hogy egy olyan ember végzett a gyermekkel, aki már jól ismerte őt, ezért a nyomozók „család körben” keresték az elkövetőt. Az egész várost megrázták a történtek, most azonban végre fény derülhet arra is, ki tört a kislány életére.

Prágában letartóztattak egy 36 éves moldovai férfit, akit a kis Valéria meggyilkolásával gyanúsítanak. A gyanúsított nem más, mint az elhunyt kislány édesanyjának korábbi élettársa, akit utoljára a csehországi Mlada Boleslavban látták, 200 kilométerre Döbelntől. A férfit egy döbelnai közúti kamera rögzítette Valéria eltűnésének napján, illetve a lány otthona közelében lévő térfigyelő kamerán is kiszúrták.  A férfit már korábban is körözték belföldi és nemzetközi elfogatóparancs alapján. Jelenleg Csehországban van őrizetben,  hamarosan kiadják Németországnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek