Trolibusz

Újabb sérült került elő – mi történik a szegedi buszokon?

Bors

Létrehozva: 2024.06.15.

Egyre több olyan esetről hallani, amikor a mobilját nyomkodó buszsofőr figyelmetlensége kis híján katasztrófával végződött. Több szegedi trolibusz utas is beszámolt tapasztalatairól.

A Ripost beszélt elsőként annak a 70 éves Miklósnak a családjával, aki korábban egy sajnálatos baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Mint arról a lap korábban beszámolt, egy menetrend szerint közlekedő szegedi járaton, a figyelmetlen buszsofőr odacsukta Miklóst, amikor ő le szeretett volna szállni a trolibuszról.

trolibusz, troli, közlekedés, baleset, illusztráció, Szeged,
Egyesek szerint a trolibusz első ajtaját is választhatta volna Miklós, míg mások szerint azt a sofőrök nem mindig engedik. (Képünk illusztráció) Fotó: Gé

Miklós Németországban élő lánya Fanni, amint hallott a történtekről, azonnal írt egy levelet a Szegedi Közlekedési Társaságnak, melyben minden rendelkezésére álló információt megosztott. Éppen ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy édesapjának korábban két agyvérzése is volt, ami miatt a bal oldalára félig lebénult, így bottal közlekedik.

Olyan dolgokat kérdeztek tőlünk, amiket apukám alapból sem biztos, hogy megfigyelt volna, nem hogy így, hogy még meg is sérült.

– mondta Fanni a Ripostnak korábban.

Újabb esetek kerültek elő

A balesetet övező rengeteg ellentmondást követően a Bors újabb eseteket talált, melyek hasonlóak a Miklóssal történtekhez, azaz már többször is előfordult, hogy a busztársaság egy vagy több alkalmazottja figyelmetlen volt.

Januárban múlt egy éve, hogy a troliajtót rácsukták a férjemre. Két utas segített kihúzni a kezét, miközben a busz tovább ment.

- árulta el Erzsóka, aki csak akkor vette észre, hogy a férje karja vérzik, mikor otthon levette róla a téli kabátot.

 - Véralvadásgátlót szed, így sem a fájdalmat nem érezte, sem a vérzést nem vette észre. Miután megláttuk, azonnal orvoshoz mentünk, majd 3 hónap kellett, míg begyógyultak a sebei. Természetesen feljelentést tettem és végül sikerült orvosolni a problémát, de bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha a téli öltözéke nem tompítja az ütést - fogalmazott.

Komolyabb sérültek is voltak

Nem Erzsóka férje az egyetlen, Éva ugyanis arról számolt be, hogyan szenvedett 8 napon túl gyógyuló sérülést, miközben a munkába igyekezett.

Néhány éve munkába menet a megállóban a troli alá estem, mivel fél méterre állt meg a padkától. Sem idős, sem mozgáskorlátozott nem vagyok, mégis csípőből letagadták, hogy nem a buszsofőr hibája volt.

Róbert vádliját már kétszer is odacsukták az egyik szegedi busz vonalán:

A jobb lábam az úttesten volt, mert a troli szokás szerint nem állt be normálisan a megállóba. (…) Hiába kiabáltam, kiengedett és elhajtott, még most is remegek ha csak rágondolok.

Egyelőre senkit nem vontak felelősségre

A történtek hallatára egyesek azon kezdtek el gondolkodni, hogy a májusban balesetet szenvedő Miklós vajon miért nem ment az első ajtóhoz, ahogyan azok szoktak, akik nehezebben közlekednek.

Sajnos elég sok sofőr nem engedi az első ajtón leszállni az utasokat. Saját magam voltam nemrégen a szemtanúja, hogy egy fiatal vak hölgynek sem engedte meg a leszállást az első ajtón a sofőr.

- osztotta meg tapasztalatait Katalin.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek