Kizárt!

„Szó sem lehet róla, hogy a Fidesz egy szélsőségesen magyarellenes párttal üljön egy frakcióban az EP-ben”

N.T.

Létrehozva: 2024.06.20.

A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) bejelentette, hogy az európai parlamenti választásokon mandátumot szerzett képviselői csatlakoznak az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjához.

KOCSIS Máté
Fotó: Vajda János

A felháborító hírre először Kocsis Máté, majd Deutsch Tamás reagált a közösségi oldalán.

A szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!

– írt a Fidesz frakcióvezetője.

Felvették az ECR frakciójába a szélsőségesen magyarellenes román AUR-t. Kizárt, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben egy ilyen párttal üljön egy frakcióban! Ennyi

– fogalmazott  Deutsch Tamás. 

Az AUR európai parlamenti kampányában is megfogalmazott magyarellenes kijelentéseket. Többek között

egy „ronda, soviniszta kreálmánynak” nevezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) George Simion, az AUR elnöke. A politikus egy erdélyi kampányrendezvényen pedig azt is kijelentette, hogy az RMDSZ országos szinten az AUR „politikai ellensége”.

Az AUR egyébként évek óta magyarellenes üzeneteket fogalmaz meg, az egyik főszervezője az úzvölgyi katonatemető elleni soviniszta, kegyeletsértő hadjáratnak.

Dan Tanasa AUR-képviselő több száz pert indított az utóbbi években a magyar nyelvű feliratok erdélyi, köztéri használata ellen, ebből jó néhányat megnyert.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke több alkalommal is a magyarság ellenségének nevezte az AUR-t - írja a Magyar Nemzet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek