Megindító

„Saját számot is szerkesztett a nagy napra” - Elballagott a Duchenne-szindrómás Krisztián

Létrehozva: 2024.06.24.

Nagy nap érkezett el Krisztián életében, a nagybeteg fiú befejezte az általános iskolai tanulmányait és elballagott. Családja és barátai körében még táncra is perdült a kerekesszékével.

A 15 éves Krisztiánról 5 éves korában derült ki, hogy súlyos izomsorvadásos betegségben, Duchenne-szindrómában szenved. Öt éves korában derült ki a betegsége, és 9 éves kora óta a kerekesszék lett a börtöne. Orvosai szerint 18 éves koráig fog élni, és sajnos állapota folyamatosan romlik.

Krisztiánnal mindenki ott volt a nagy napon, aki fontos számára  Fotó: olvasói

Pilisen egy ici-pici házban él édesanyjával a 15 éves Krisztián. Otthonukat eladták a fejük fölött. Mivel Mária a nap minden percét beteg fia mellett tölti, így csak ezt a néhány négyzetméteres faházat tudta kibérelni. Hiába kicsi az otthonuk, tele van szeretettel. Mária minden megtesz azért, hogy Krisztián nagyon boldog legyen.
A hétvégén összejött a család és a barátok, hiszen a beteg fiú élete nagy mérföldkövéhez érkezett. Befejezte az általános iskolát, amit online tanulóként végzett.

Nagyon jól sikerült a ballagási buli. Krisztián végig táncolt, és még a zenét is ő csinálta. Saját számot is szerkesztet a nagy napra, ami nagyon jó volt, Ki is merült szegénykém.

 - emlékszik vissza elérzékenyülve Mária, aki nagyon boldog, hogy fiával együtt táncolhatta végig ezt a napot. Este azonban sietniük kellett haza, mert nagyon hosszú nap volt a beteg fiú számára. Otthon azonnal rá kellett adni az oxigén maszkot, de megérte, mert felejthetetlen élmény volt számára a ballagás és a buli. Krisztiánnak ezzel nagy álma teljesült. Bár csak így lenne a többi álmommal, amit a szívében dédelget. A legnagyobb vágya az életben, hogy ismét egészséges lehessen, és élhesse a kortársai gondtalan hétköznapjait. 

Családi körben ünnepelte Krisztián a nagy napot  Fotó: olvasói

Szeretnék egy saját házikót, ahol édesanyámmal együtt nyugalomban és szeretetben élhetném le az életem. 

- sóhajt fel a fiú, aki hálás az élet minden percéért, még úgy is, hogy állapota évről-évre romlik. Két éve egyedül tudott enni, ma már csak segítséggel. Napi 24 órás felügyeletet igényel. Számára a zene jelenti az életet. Imád szintetizátorozni, főleg a mulatós zenéket kedveli. De sajnos az orvosok szerint már csak pár éve van hátra.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek