Háború

Rettenetes új szuperfegyvert fejlesztett ki Oroszország

Létrehozva: 2024.06.22.

Egyre intenzívebben fejleszti hadiiparát.

Orosz szakemberek megépítették a "Vodomerka" többfunkciós pilóta nélküli hajót, amelyet a haditengerészet hajóinak felderítésére és az ellenséges haditengerészeti drónok elleni védelemre terveztek - mondta el a BEC (repülési és tengeri elektronikai cég) képviselője egy szentpétervári kiállításon.

Orosz flotta.
Fotó: AFP

A kiállítás június 19-től június 23-ig látogatható. Összesen 225 hadiipari vállalkozás vesz részt rajta. Putyin elnök a kiállításon méltatta a fejlesztés alatt álló legújabb rendszereket, amelyek, mint mondta, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek. 

A Flotta-2024 kiállításon bemutatták a Vodomerka pilóta nélküli hajót, amelyet kezdetben a közlekedési minisztérium feladatainak elvégzésére hoztak létre, most viszont a haditengerészet számára fejlesztették tovább - írta a RIA.

A hajó többek között felderítést, járőrözést végez és képes az ellenséges haditengerészeti drónok semlegesítésére is. E pilóta nélküli drónhajót „Water Stridernek” nevezték el. A cég standján bemutatott adatok szerint a „Water Strider” hossza 10 méter, teherbírása 1,5 tonna, sebessége 30 tengeri csomó (55,5 km/h) lehet. 

A katonai megrendelő kezelői irányítás nélküli navigálása miatt figyelt fel a hajóra. 

A tengeri drónok iránya ígéretes, szeretném megjegyezni, hogy ez a cég volt az első az Orosz Föderációban, aki ilyen méretű éteri hajót tudott készíteni. 

– hangsúlyozták a társaságban.

Elképesztő ütemben robogunk a harmadik világháború felé.

Ahelyett, hogy a tűzszünetet és a békét keresnék az országok, egyre inkább a konfliktus kiszélesítésében lettek érdekeltek. 

A NATO és a nyugati hatalmak Ukrajnának engedélyezték a nagy hatótávolságú nyugati fegyverrendszerek használatát Oroszország területei ellen. Ez pedig óriási eszkalációs kockázat, hiszen a Kreml többször kijelentette, hogy ez a vörös vonal. 

Oroszország a múlt héten közölte, hogy az Ukrajnát orosz területre csapást mérő fegyverekkel ellátó nyugati országoknak számolniuk kell Oroszországgal, miután Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy megtorlásként a Nyugat ellenségeinek felfegyverzését fontolgatja.

A háborúpárti politikusok és követőik egyre hangosabban követelik a háború eszkalálását, miközben Magyarország szinte egyedül képviseli a békepárti álláspontot. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek