Gyász

„Nem akart felébredni” - Pár órával lánya születése előtt hunyt el a leendő apuka

K. C.

Létrehozva: 2024.06.05.

Nagyon várta kislánya érkezését a férfi, minden hétvégéjét a gyerekszoba csinosításával töltötte.

Sokkoló tragédiát kellett átélnie egy minden perces várandós kismamának. Csupán pár órával azelőtt, hogy világra hozta volna a kislányukat, holtan találta szerelmét. 

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Gyermekével a szíve alatt Rebecca Moss megpróbálta felkelteni a 40 éves Thomas Gibsont. Mivel semmire sem reagált, megpróbált neki elsősegélyt nyújtani, mielőtt a mentők megérkeztek, de a férfin már az orvosok sem tudtak segíteni. 

- Tom a kanapén aludt. Próbáltam felvidítani, és azt mondtam neki: „Ébredj fel, ma van a baba napja”. Tom nem reagált, ezért odamentem a kanapéhoz, hogy adjak neki egy puszit. A szokásos alvóhelyzetében feküdt. Amikor megérintettem, hideg volt és merev. Nem akart felébredni. A sokk, a trauma, és nem is beszélve a fizikai megerőltetésről, hogy 39 hetes terhesen fel kellett húznom Tomot a kanapéról, és mellkaskompressziót kellett végeznem, nyomasztó volt – emlékezett vissza élete legrosszabb pillanataira Rebecca. 

A nő órákkal később a kórházban szülte meg kislányukat, Harpert. A Gibson úr halálával kapcsolatos vizsgálat során egy kórházi orvos azt mondta, hogy félreértelmezte a 11 nappal korábban elvégzett EKG-vizsgálatot, amikor a férfi súlyos gyomorrontás miatt ment be a sürgősségire.

Párját „gondoskodónak, bájosnak és viccesnek” írta le, és elmondta, hogy izgatottan várta, hogy apa legyen, és minden hétvégét azzal töltött, hogy bútorokat épített a babájuknak.

- Tom a lányán keresztül fog tovább élni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy ma is itt kellene lennie velünk - zárta sorait a gyászoló özvegy.

Gibson úr hozzátartozóinak ügyvédjei szerint a Manchester University NHS Foundation Trust teljes mértékben elismerte felelősségét, hogy a halála előtti napokban gondatlanul jártak el vele kapcsolatban. A vizsgálat folytatódik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek