Tragédia

„Az ő szíve pihen, a miénk vérzik” – így búcsúzik édesanyja a mérai vonatbalesetben meghalt Danitól

M. N.

Létrehozva: 2024.06.25.

Módosítva: 2024.06.25.

A három fiatal éppen dolgozni indult, amikor ráhajtottak a sínekre. A vonat oldalról találta el őket, a sofőr és utasai azonnal meghaltak. A szerencsétlenül járt autót vezető Dániel édesanyja szívszaggató sorokkal búcsúzik fiától.

Felfoghatatlan fájdalom az, amit a mérai vonatbalesetben elhunytak családtagjai érezhetnek. V. Dániel hétfőn, június 24-én reggel, éppen két barátjával együtt B. Helgával és B. Emesével dolgozni igyekezett, amikor elértek az egyik fénysorompóhoz. A fiatal férfi annak ellenére, hogy a sorompó piros jelzést mutatott, ráhajtott a sínekre, ahol az éppen érkező vonat oldalról elütötte az autót. Mindhárman azonnal meghaltak.

Órákig dolgoztak a szakemberek a baleset helyszínén Fotó: Katasztrófavédelem, Mávinform 

A Mávinform tájékoztatása szerint a fénysorompó tökéletesen működött a baleset idején. A helyiek ezt meg is erősítették. Elmondták, hogy Dániel láthatta a piros jelzést, de annak ellenére sem állt meg, úgy gondolhatta, hogy „átférnek” még a vonat előtt.

Lapunknak korábban a fiatal egyik ismerőse nyilatkozott:

Nyilván, még nem sok pontos információnk van a balesetről, de annyi igen, hogy a fénysorompó piros jelzést adott, amikor Dani úgy döntött, hogy ráhajt a sínekre

 – folytatta az ismerős. 

 – A vonat egyenesen a kocsi oldalát találta el, így esélyük sem volt arra, hogy túléljék ezt a brutális ütközést. Én úgy tudom, hogy munkába vitte a két lányt, de nyilván ez is még tisztázásra szorul. Itt helyben, mivel elég kicsi a közösség, mindenki ismer mindenkit. A legtöbben szörnyülködnek ezen az értelmetlen halálon, de vannak olyanok, akik Danit hibáztatják a két nő tragédiája miatt. Senki sem érti, hogy miért nem várták meg, hogy elmenjen a vonat. Dani látta, hogy jön a vonat, mégis nyomta a gázt… Érthetetlen…  – zárta szavait az ismerős.

Esélye sem volt az autóban utazóknak a túlélésre Fotó: Katasztrófavédelem, Mávinform 

A tragédia után a Facebookot ellepték a gyászoló posztok és a kommentek. Köztük volt Dániel édesanyjáé is, aki szívszaggató sorokkal búcsúzott a fiától.

Az ő szíve pihen, a miénk vérzik! A fájdalmat csak az élők érzik, ezt a mérhetetlen fájdalmat elviselni nem lehet, hiányzol fiam!

 – írta posztjában.

A Bors felkereste az asszonyt, a gyászoló édesanya válaszait későbbre ígérte.

Tilos jelzés ellenére hajtott vonat elé 

Két évvel korábban a Bors írt arról a vonatbalesetről, amikor Mindszenten, egy vasúti átjáróban, motorvonat és kisteherautó karambolozott. A vonat kisiklott és felborult. A balesetben öt ember meghalt, 13 embert vittek kórházba.
„A mozdonyvezetőnek alig maradt ideje fékezni, mert nagyon közel volt a vasúti átjáróhoz, amikor elé hajtott a kisteherautó, így elkerülhetetlenül bekövetkezett az ütközés. A mozdonyvezető mindent az utasításoknak és az előírásoknak megfelelően tett. Ezen a vasúti szakaszon 80 kilométer/óra az engedélyezett sebesség, amit nem lépett át. A biztosító berendezés jól működött” – mondta a MÁV sajtószóvivője 

A Mávinform szerint a baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé, a teherautó utasai közül többen meghaltak.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek