Remény

„Hazaküldtek minket meghalni” - Megszólalt a 5 éves, nagybeteg Bella édesanyja

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.21.

Halálos betegséggel küzd az ötéves Bella. A kislány szerető szülei versenyt futnak az idővel. A magyar orvosok szerint nincs sok remény a gyermek gyógyulására, ám Beatrix, az édesanya egy németországi módszerben még reménykedik. A kiutazáshoz és a kezeléshez azonban a családnak milliókat kellene összegyűjtenie. A kislány a kegyetlenül meggyilkolt Pénzes Heni unokahúga.

Újabb tragédia sújtja a 2006-ban megerőszakolt és meggyilkolt Pénzes Heni családját. A felgyújtott, majd a sérüléseibe három héttel később elhunyt 18 éves lány unokahúgát ugyanis a rák egy rendkívül agresszív fajtája támadta meg.

2021 szeptemberében Bella beverte a homlokát a bölcsőde homokozójában. Két héttel később kancsalítani kezdett az egyik szemére, de csak egy három héttel későbbi napra kapott időpontot. Addigra már a másik szeme is romlani kezdett. A szemész egy letakart szemüveget ajánlott, ám azt a kislány nem tudta elviselni. A szülők ezért elvitték egy magánrendelőbe, ahol MRI-vizsgálatot javasoltak. Így derült ki, hogy Bella agyában kifejlődött egy öt centiméteres agytörzsi rosszindulatú daganat. Az orvosok a csomó elhelyezkedése miatt nem mertek hozzányúlni, ezért életmentés gyanánt a fejből sönt segítségével levezették a gyomorba az agyvizet, majd elkezdődhetett a sugár- és a kemoterápia.

Bella megígérte, hogy meggyyógyul  Fotó: Olvasói

 Idén február 15-én elvégeztek egy kancsalság elleni szemműtétet, mert a kislányt zavarta a fél szeme állandó letakarása. Már úgy tűnt, hogy minden rendben van, de két héttel később újra erős fejfájásra panaszkodott 

– mondta a Borsnak Beatrix, Bella édesanya, aki azonnal felhívta az orvost, aki közölte: kizárt, hogy a tünet az operáció következménye, ezért mielőbb ki kell az okát deríteni.

Egy újabb MRI-vizsgálat következett, és kiderült, hogy az előzetesen csupán zsugorított, de eltüntetni nem sikerült daganat egy hónap alatt majdnem 3 centimétert nőtt.

Az elváltozás megindult az öreglyuk felé. Az orvost most muszáj szó szerint idéznem, hogy a helyzet komolysága egyértelmű legyen, ugyanis azt mondta, hogy ez egyenlő az akasztással 

– fogalmazott a családanya.

- Április 15-én teljes koponyafelnyitással elvégezték a biopsziát. Az operációt végzőknek nagyon óvatosan kellett eljárniuk, hiszen az agytörzs olyan fontos reflexekért felel, mint a köhögési, a tüsszentési, és a nyelési folyamatok. Egy hét múlva megtudhattuk a vizsgálat eredményét: a daganat a negyedik, vagyis a végstádiumba ért – magyarázta Beatrix.

- A kislányomnak most féloldali bénulása van. A műtét után három hétig alig tudott megmozdulni, de három hete már sétálgat, igaz, a szemei még nem mozognak jobbra-balra. Beszélni ugyan képes, csak idegenek számára érthetetlenül. Tulajdonképpen összefolynak a szavai.

Bellának nagy fájdalmai vannak  Fotó: Olvasói

Bella májusban megkapta a második körös sugárkezelését, majd az orvosok a szülőkkel közölték, hogy Magyarországon jelenleg nem tehetnek többet a gyermekért.

- Nem értettem, hogy egy egyébként kiváló orvosnak miért kell ilyet mondania. Úgy érzem, ki kell mondanom, hogy hazaküldtek minket meghalni. Bella egyébként azóta rácáfolt az orvos szavaira, hiszen küzd és küzd. Most is nagyon erős, mi pedig találtunk egy kölni terápiát, ami viszont nagyon drága. Csak egy konzultáció milliós nagyságrendű összegbe kerül vérvétellel. A kiutazással és a szállással együtt legalább hárommillió forintot emészt fel – csuklott el az édesanya hangja.

A szülők mindig is becsülettel dolgoztak, Bella édesapja mentőautó-sofőrként keresi családja számára a megélhetéshez szükséges pénzt. Volt, hogy éppen ő szállította be a kórházba a saját gyermekét, így a súlyos diagnózisról is előbb értesült, mint a felesége.

- Nem tehettünk mást, bízunk a csodában és Isten irgalmában. A párommal ügyelünk rá, hogy Bella előtt ne mondjuk ki a halál szót, de ő egy nagyon okos kislány, és mindent ért. Egy alkalommal éppen Istenhez imádkoztam. Másnap reggel a gyermekem így szólt: Anya, Apa, meg fogok gyógyulni!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek