Aktuális

Az életéért küzd egy 2 éves kisfiú: ritka agydaganat támadta meg

Bors

Létrehozva: 2021.07.14.

A családja nem akarta elhinni, amikor az orvosok közölték velük a drámai hírt. Szerencsére egy speciális kezelésnek köszönhetően van még remény a gyermek számára.

Elképesztő megpróbáltatásokat kell átélnie egy Suffolkban élő, mindössze kétéves kisfiúnak és családjának.

Nelly, az édesanya vette észre még decemberben, hogy valami nincs rendben a fiával. Harryorvosai először azt hitték, csak egy szimpla fülgyulladásról van szó, ám később kiderült, hogy annál sokkal súlyosabb a baj. Egy nagyon ritka, már teniszlabda méretűre nőtt daganat volt az agyában. 

– Nagyon bizonytalanul állt a lábán, folyton elesett, és verte a feje oldalát, de az egyensúlya volt az, ami igazán aggasztott minket. Szerencsére sikerült egy MRI-t csináltatnunk, de kiderült, hogy agydaganatról van szó. Hatalmas sokk volt. Az ember sosem gondolná, hogy ilyesmi valaha is megtörténhet vele vagy a családjával – árulta el a megtört édesapa. 

Három műtéten és öt kemoterápiás kezelésen is átesett a kisfiú, de a fejében lévő három csomó ismét növekedni kezdett. Jelenleg a Crikk család egy két hónapos kezelés miatt a németországi Essenbe utazott. A kis Harry egy különleges kezelést kap, az úgynevezett protonnyaláb-terápiát. Ráadásul a család számára a kezelés költségeit átvállalta az angol egészségügy. 

– Harry csodálatos. Annyira bátor volt mindvégig. Szerencsére még nem teljesen érti, mi történik. Ha idősebb lenne, valószínűleg más lenne a helyzet. Most a kezelés hatodik napjánál tartunk, és jól van magyarázta a kisfiú apja.

Guten tag from Germany!We arrived safely in Essen after a long day of travelling on Sunday. The boys behaved amazingly...

Posted by Our Harry, Our Hero on Friday, June 25, 2021

A család létrehozott egy Facebook-oldalt – "A mi Harrynk, a mi hősünk" – Harry gyógyulásáról, ahol friss híreket közölnek a kisgyermek állapotáról. Egy onine adománygyűjtést is szerveztek a számára, ami során közel 5500 font (kb. 2,3 millió forint) jött össze a család számára. 

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek