Menekülés

"Rengeteg mentő és sok tűzoltó érkezett" – általános iskolában csaptak fel a lángok, döbbenetes, mi okozhatta a tüzet

B. T.

Létrehozva: 2024.05.17.

A lángok egy ablakpárkányon csaptak fel, sokak szerint valaki dohányozhatott.

Tűzoltók, menősök és rendőrök özönlötték el a hajdúhadházi Szilágyi Dániel utcát szerdán (május 15.) délelőtt. A helyiek szájtátva és ijedten bámulták a jelenetet, a hatóságok ugyanis a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolához érkeztek, ahol - mint az később kiderült - tűz ütött ki.

A tűz a tetőtérben keletkezett, sokak szerint valaki rágyújtott   Fotó: Pexels (illusztráció)

Információink szerint a lángok a tetőtérben csaptak fel, ekkor értesítették a tűzoltókat. Arra is fény derült, hogy a tűz az egyik ablakpárkányon keletkezett.

- Egy tetőtéri ablak párkánya és egy léc égett, amit a helyszínen lévők a tűzoltók kiérkezése előtt eloltottak. A Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a debreceni, a hajdúnánási és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálják az épületet, és megbontják a tetőszerkezetet

 - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A gyerekeket, a tanárokat és a többi iskolai dolgozót azonnal kivitték az épületből, rövid idő alatt több száz ember, összesen ötszázan hagyták el a sulit. Információink szerint a diákok szüleit a tanárok értesítették, a gyerekek pedig úgy tudjuk, hogy az oltási munkálatok alatt az udvaron várakoztak. Később volt, akit hazavittek, míg a többiek délután visszatértek az épületbe:

- Jó sok tűzoltó érkezett, nagyjából öt vagy hat, de rengeteg mentő és gyerekmentő is, nagyon aggódtunk, főleg, hogy mondták, hogy tűz van bent. De ebből kint semmi nem látszott, sem lángok, sem füst

 - mondta el egy szemtanú. Az eset során senki - sem gyermek, sem pedig dolgozó - nem sérült meg, a tüzet a katasztrófavédelem hamar eloltotta. 

Bár egyelőre nem tudni pontosan, hogyan is történt az eset, vagy mi okozhatta a tüzet, a környéken azt pletykálják, hogy valaki rágyújthatott az ablakpárkánynál és a cigi vagy a gyújtó lángja okozhatta a lángokat.

A kérdéseket azonban majd a későbbi vizsgálat fogja megválaszolni. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek