Betegség

Nem vették komolyan az orvosok: most az életéért küzd a kisgyermekes édesanya

L.A.

Létrehozva: 2024.05.22.

Fiatal kora miatt nem gondolták, hogy komoly lehet.

Egy ápolóhallgató azt állítja, hogy az orvosok többször is influenzának és szénanáthának minősítették a nyaki csomóit - amíg rá nem vette őket egy biopszia elvégzésére, amely kimutatta, hogy rákos.

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com

Jasmine Raven tavaly szeptemberben kereste fel a háziorvosát, miután nyaralás közben felfedezett egy kis borsó nagyságú csomót a nyakának bal oldalán. A 22 éves lánynak azt mondták, hogy a daganat valószínűleg vírusos eredetű, de visszament az orvoshoz, amikor újabb csomók kezdtek megjelenni a nyakán. Az ultrahangvizsgálat után az orvosok megerősítették, hogy Jasmine nyirokcsomói megnagyobbodtak, és valószínűleg ez az influenza következménye.

Amikor azzal ment orvoshoz, hogy a hallása is romlott, azt is a szénanáthára fogták, illetve azt mondták, allergiás lehet. Miután továbbra is kitartó volt az orvosokkal, Jasmine-től biopsziát vettek a csomóból, és elborzadt, amikor bebizonyosodott, hogy rákos.

Jasmine, a kétéves Esme anyukája csalódott, amiért az orvosok nem vették észre a figyelmeztető jeleket korábban, és ehelyett olyan kifogásokkal álltak elő, mint az influenza.

Körülbelül hat hónap telt el a csomó felfedezése és a diagnózis felállítása között, ami azért volt frusztráló, mert ha korábban elvégezték volna a vizsgálatot és a biopsziát, sokkal hamarabb elkezdhettem volna a kezelést. Olyan csomóval mentem hozzájuk, amely nem akart elmúlni, és amelyet jobban meg kellett volna vizsgálni. Azt hiszem, mivel fiatal vagyok, egyszerűen nem vették komolyan, és nem gondoltak arra a lehetőségre, hogy rákos lehet. Egy csomóval mentem, és mire elkezdtem a kezelést, már öt vagy hat volt belőle

- mondta Jasmine.

A biopszia eredménye és az utóvizsgálat kimutatta, hogy az anyukának orrgaratrákja van - a fej- és nyaki rák egy típusa, amely az orrgarat szöveteiből indul ki. A vizsgálatok kimutatták, hogy Jasmine rákja a nyirokcsomóira is átterjedt, ami csomók megjelenését okozta a nyakán. Most azért küzd, hogy kislányát felnevelhesse.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek