Életveszély

"Hirtelen szakadt le az ég" - Jégeső okozhatott hatkocsis balesetet az M1-en

B. T.

Létrehozva: 2024.05.21.

Az eső és a jég minden időjárási előzmény nélkül, hirtelen zúdult az autópályán közlekedő sofőrök járműveire.

A hat kocsit érintő tömegbaleset pünkösd hétfőn (május 20.) történt, a délutáni órákban, Tata térségében, az M1-es autópályán: először egy, majd sorban még öt autó rohant egymásba. Úgy tudni, hogy bár több kocsi is alaposan összeroncsolódott a tömegbalesetben, életveszélyesen senki nem sérült meg, többen saját lábon szálltak ki a kocsikból. 

Kiderült, kapott-e hívást a rendőröktől az eltűnt Adrián édesanyja. Vajon van még remény? /
A balesetben összesen hat autó volt érintett. Lehetséges, hogy a hirtelen lezúduló jégeső miatt zavarodtak meg a sofőrök   Fotó: Pexels.com

- Összeütközött hat gépkocsi az M1-es autópálya 69-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata térségében. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a tatabányai hivatásos és kocsi önkéntes tűzoltók áramtalanítják a járműveket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a balesetet követően. 

Bár egyelőre nem tudni biztosan, mi okozta a balesetet, de több, a térségben járó szemtanú szerint is a hirtelen lezúduló jégeső lehetett a ludas:

Nagyon hirtelen jött egy záporos-esős zuhatag a nyakunkba, ebbe szaladhattak bele azok a sofőrök, akiket érintett a baleset. Tényleg egészen hirtelen szakadt le az ég, jég is esett, amiből az M1-re is jutott

- mondta egy férfi. Hozzátette, hogy úgy tudja, hogy aznap egy szupercella vonult át az ország felett, több platformon is figyelmeztették rá az embereket. 

Valóban cudar idő rontott rá több megyére és számos térségre, erről még akkor a Magyar Meteorológiai Szolgáltató is adott ki közleményt, ahogyan a Katasztrófavédelem is figyelmeztetett rá:

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a HungaroMet. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint huszonöt-harminc milliméter eső eshet 

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság aznap, nem sokkal a baleset előtt és pár órával a baleset után is, egy újabb figyelmeztetés kíséretében. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek