Időjárás

Ekkor vegyél ki szabadságot: eláruljuk, mikor lesz a legjobb idő a nyáron

Létrehozva: 2024.05.26.

Az, aki a nyár legelejére időzítette a nyaralását, sajnos rosszul járt.

Az, hogy ki mikorra időzíti a nyaralását, mikor vesz ki hosszabb szabadságot, hogy a családjával, szeretteivel, netán a barátaival kikapcsolódhasson, természetesen sok összetevős kérdés. Össze kell szervezni a különböző programokat, figyelembe kell venni a lehetőségeket, és ez alapján kell kérni a szabit. A legtöbben csak reménykednek, hogy amikor majd nem az irodában ülnek, jó időt fognak ki, és nem a két hét, zuhékkal tarkított, fogvacogós nyaralásból visszatérve robban be a kánikula. Nekik próbálunk segíteni. Górcső alá vettük a különböző – rövidebb és hosszabb távú – előrejelzéseket, hogy megnézzük, mikor milyen időnk lesz.

előrejelzés
Június első napjaiban még marad az esőben gazdagabb idő Fotó: Köpönyeg.hu

A Köpönyeg oldalának 12 napos előrejelzése elsősorban azokat érinti, akik már a nyár elejére terveztek valamilyen kiruccanást. Nos, számukra nem tudunk felhőtlen hírekkel szolgálni – szó szerint, ugyanis a következő szűk két hétben még nem tér vissza az az igazi napsütéses időszak, amiből korábban már kaptunk némi ízelítőt, sőt, esőre is számíthatunk.

Mikor lesz kánikula a nyáron? Ekkor menj nyaralni!

Természetesen minél távolabbra tekintünk a jövőbe, annál bizonytalanabb az előrejelzés, annál több a változó, azonban az AccuWeather oldalának havi útmutatása adhat támpontokat a következő 90 napra vonatkozóan. Eszerint júniusban még határozottan nem vár ránk kánikula: 10-től egészen 21-ig javarészt 23-24 fokos nappali hőmérsékletek várnak ránk, ami mondjuk kirándulni kellemes, de a Balaton partján már kevésbé optimális.

előrejelzés június
Ilyen időnk lesz júniusban  Fotó: AccuWeather

De nézzük a júliust! A 90 napos előrejelzés szerint ekkor igazi nyaraló időnk lesz javarészt 30-31 fokos nappali hőmérséklettel és sok napsütéssel. Ha választani kéne, mindenképp a július 22-30 közötti időszakot javasolnánk!

előrejelzés július
Júliusban ilyen időjárás vár ránk az előrejelzések szerint  Fotó: AccuWeather

Minimális esőtől eltekintve az augusztus első fele is kellemes nyaralóidőnek ígérkezik. Jelen állás szerint azonban épp nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án jön a fekete leves egy több napos esőzés, és ezzel járó lehűlés képében, így sajnos aki a munkaszüneti napot használta volna ki egy hosszabb hétvégével egybekötve valamilyen utazásra, az nem biztos, hogy jól választott.

előrejelzés augusztus
Sajnos a 90 napos előrejelzés az augusztus végéről még nem árulkodik  Fotó: AccuWeather

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek