botrány

A külföldi finanszírozók érdekeit képviseli Magyar Péter

Létrehozva: 2024.04.15.

Nem is tehet másképp.

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán rántotta le a leplet Magyar Péterről. Felsorolta , milyen hasonlóságok figyelhetők meg a baloldal aktuális és jelenlegi üdvöskéi között, kezdve azzal, hogy külföldről kaptak támogatást céljaik eléréséhez.

 

HZ1_3916

Menczer Tamás Márki-Zay Péterhez hasonlította Magyar Pétert új videójában, melyet a közösségi oldalán osztott meg.

– A mostani új csodagyerek, Magyar Péter pontosan ugyanazt az utat járja be, mint Márki-Zay Péter. Ugyanolyan baloldali, mint ő: akik körülötte vannak, amit mond, minden teljesítménye egyforma – mutatott rá Menczer Tamás.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Magyar Péter sok mindenről hosszan beszélt április 6-i tüntetésén, csak az egyik legégetőbb jelenkori problémáról, a háborúról nem:

Nyilvánvalóan azért, mert azok a külföldi donorok, támogatók és irányítók, akik vannak – hiszen ezt barátnője vallotta be – megtiltották neki. Nem a magyarok érdekeit képviselik, hanem a külföldi finanszírozók érdekeit

– mondta Menczer Tamás.

Nem áll le Láng Balázs: a baloldalon korábban fontos kommunikációs feladatokat ellátó háttérember a közösségi médiában kezdett mozgósításba Magyar Péter mellett a külföldön élő magyarok körében, egyúttal sajátos tanácsadói feladatot is magára vett. Ezzel tovább gyűlnek az arra utaló nyilvánvaló jelek, hogy külföldről támogatják Magyar pozícióba hozását, és ezzel az Orbán-kormány elmozdítását.

 

Láng Balázs és Magyar Péter egy közös fotón az áprilisi demonstrációt követően. Forrás: Facebook

Gőzerővel zajlik a külföldi mozgósítás Magyar Péter mellett – nemigen lehet máshogy értékelni Láng Balázs egyik legújabb kezdeményezését. A kommunikációs szakember neve a napokban került újra elő idehaza, mégpedig amiatt, mert – amint az a Blikk utóbb megvágott felvételén jól látható – őt ölelgette Magyar Péter az április 6-i tüntetésén, a színfalak mögött. 

Láng Balázs elköteleződése nyilvánvaló: néhány évvel ezelőtt Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt.

Láng egy külföldön élő magyarokat megcélzó Facebook-csoportban most azt írta: „Megpróbálunk egyfajta tanácsadóként (thinktank) segíteni azoknak, akik a rendszer lebontására és egy új Magyarország megteremtésére vállalkoznak”, majd a csoport tagjait arra kérte: állítsák össze saját 12 pontjukat, a külföldi magyarok 12 pontját. Amit „a végén majd eljuttatunk Magyar Péter mozgalmának”.

Van benne rutinja

Lángnak nem ez az első kormánybuktatást célzó próbálkozása. Miután 2021 októberében nyilvánosan érvelt amellett, hogy Karácsony Gergely helyett Márki-Zay legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport szervezőjeként fontos feladatot vállalt a kampányidőszakban: az angliai magyarok mobilizálását

Belső kör és tüntetésszervezés

Magyar Péter színre lépésével Láng újra aktivizálta magát. Igen beszédes, hogy a baloldal mellett ténykedő médiaember az április 6-i tüntetésről posztolt egy képet Magyarral, és azt írta mellé: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Magyar melletti szerepvállalását feszegető sajtóbeszámolók kapcsán Láng Balázs súlyos ellentmondásba keverte magát. Egy minapi cikk szerint Láng azt állította: nincs formalizált kapcsolata Magyar Péterrel, és a demonstráción találkozott vele életében először, két másodpercre. 

Ehhez képest Láng a közösségi médiában úgy tüntette fel magát, mint aki szoros kapcsolatban van Magyar legbelső köreivel. És saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetés szövegeinek kiválasztásában is megpróbált közreműködni.

 

Magyar és a külföldi támogatás

Láng Balázs persze nem önmagában érdekes: a baloldali háttérember mozgása azért figyelemre méltó, mert erősíti azt a feltételezést, hogy Magyar Péter hatalomra kerülését külföldről támogatják.

Ebbe a sorba illeszkedik, hogy Magyar barátnője, Vogel Evelin elismerte: az április 6-i tüntetésüket külföldiek is szervezték. Erről a Blikknek beszélt Vogel, a felvételt azonban egyszer csak törölte a lap, majd újra közölte a videót, immár a külföldiekre vonatkozó rész nélkül. Mint kiderült, Magyarék kérésére.

A külföldi támogatás kapcsán fel kell idézni Magyarnak a Spinoza Házban tett nyilatkozatát is. Ott a baloldal új üdvöskéje azt közölte: Pressmannel személyesen nem találkozott, ám rögtön hozzáfűzte, hogy nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül. Magyar szavaiból egyértelműen az következik, hogy közvetve megkereste őt az amerikai nagykövet.

A legnagyobb kérdés az anyagiaknál húzódik meg. A Magyar Nemzet információi szerint szinte fillérre pontosan 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter április 6-i rendezvénye. Ha pedig március 15-i eseményének költségeit is idevesszük, a legszolidabb becslés szerint is minimum 150 millió forintba került Magyar két utcai megmozdulása. 

Egyelőre azonban talányos, hogy ki fizette ki a számlákat, erről eddig egy komolyan vehető fél hang sem hangzott el. Azt pedig nem nehéz belátni, hogy a guruló dollárok botránya után Magyar mozgalmának pénzügyi átláthatatlansága nagyban erősíti a külföldi támogatás lehetőségét.

Láng Balázs egy friss cikk szerint megpróbálta kimagyarázni saját szerepét, egyúttal Magyar Péter külföldi támogatását, de kísérlete nem járt sikerrel.

Láng neve a napokban került újra elő idehaza, mégpedig amiatt, mert, amint az a Blikk felvételén jól látható, őt ölelgette Magyar Péter a múlt hétvégi tüntetésen, a színfalak mögött. Láng Balázst korábban is szoros szálak fűzték a baloldalhoz, néhány évvel ezelőtt például Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt. 

A Magyar Hang tegnap közölt egy írást, amelyben Láng azt állította: nincs formalizált kapcsolata Magyar Péterrel, és a demonstráción találkozott vele életében először, két másodpercre.

Ehhez képest Láng egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról, és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Ennél is beszédesebb, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát. Az online csoportban azt írta a tagoknak, hogyha más keresi meg őket bármilyen adatgyűjtéssel, azt jelentsék, de amit ő tesz közzé, az ellenőrzött, abban meg lehet bízni. „...a legbelső köröknél ellenőrizve, hiteles forrásból alátámasztva teszem. Ha bármilyen kérdésetek van, vagy bizonytalanok vagytok a megkeresések tengerében, akkor privátban forduljatok hozzám bizalommal!” – írta információnk szerint.

Lényeges az is, hogy a saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére. Ezt konkrétan így fogalmazta meg: „Magyar Péterék kérésére invitállak Benneteket egy kis közös gondolkodásra, a legjobb válaszok kikerülhetnek az április 6-i tüntetésen a kivetítőre!”

Mindemellett – úgy tudjuk – Láng több angliai csoportot is működtet, de más országokban is hasonló online mozgósítást szervezne. Politikai alapállását kellően tükrözi az a megjegyzés, amelyet Magyar Péter megjelenéséhez írt: „A háború megkezdődött! Nincs visszaút, megyünk előre!”


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171233_auto_resized.jpg
origo.hu

Sokkoló: alkoholista lett Anne Hathaway

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27586_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169045_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy szerelmi teszt: Melyik Szenes Iván sláger szól a Te szerelmedről?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170096_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború: követelik a Taurus átadását Ukrajna számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174528_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Agyrém: Donáth Anna szerint a magyar kormány miatt szúrtak szíven egy hatodikos kislányt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27571_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170935_auto_resized.jpg
travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134038_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Így néznek ki ma a Dallas sztárjai – van, akire garantáltan nem fogsz ráismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714419311
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714419311
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú