Tuti tipp: így tárold a kenyeret, hogy az 3 hétig is fogyasztható legyen!

tárolás
PUBLIKÁLÁS: 2024. március 30. 17:45 / FRISSÍTÉS: 2024. március 30. 17:45
Cikkünkből kiderül, hogyan tárold a pékárut annak érdekében, hogy az ne penészesedjen be pár nappal a vásárlást követően.

Érthető: mindenki igyekszik odafigyelni arra, hogy ne menjen pocsékba a megvásárolt étel. A kenyér azonban olyan, hogy három napon belül szobahőmérsékleten igenis megpenészesedhet. Márpedig ki akar zöldes-kék kenyeret adni akár még véletlenül is szeretteinek? Nos, most egy YouTube-csatornára feltöltött videó segítséget nyújt számunkra abba, hogy a friss kenyeret akár három hétig is eltárolhassuk otthon!

Így tárold a kenyeret, hogy az akár három hétig is friss legyen! Fotó: Pixabay

A titok lényege a kombinálás: hűtőhideg, nedvességmentes helyen kell tárolni. Így ugyanis a kenyér tovább lesz ropogós, friss és penészmentes. A lényeg tehát a hűtőben való zacskós tárolás, és az, hogy a zacskón apró lyukakat ejtsünk, mielőtt abba beleraknánk a pékterméket. Ez a trükk a szupermarketben vásárolt és a pékségben vett kenyereken is tökéletesen működik. 

A lényeg a lyuk! De miért is? A lyukas zacskóban ugyanis nem gyűlik fel nedvesség, amelyet a penész annyira szeret. A legjobb, ha ezeket a lyukakat a zacskó perforált részén ejtjük, illetve egyet a buci felett és egyet a buci alatt – írja a Mirror. A cikk kiemeli azt is, hogy hiába a "levegős zacskó", fontos a megfelelő hideg hőmérséklet megtalálása is: a balansz elengedhetetlen annak érdekében, hogy a kenyér tényleg három hétig is ehető legyen akár.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.