Soros

Bakondi György: Az illegális migrációval megvalósul Soros-terve

Létrehozva: 2024.02.29.

Egy millió migráns évente.

Több mint egymillió ember kért menekültstátuszt tavaly az Európai Unióban, és a nyílt társadalom programja szerint évente pont ennyi illegális bevándorlóra van szükség, tehát az EU „tartja a Soros-terv ütemét” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Az adásban elhangzott, hogy a Frontex statisztikái szerint tavaly akkora volt a migrációs nyomás, mint 2016 legkritikusabb időszakában, 2022-höz képest pedig 17 százalékos növekedés történt. Bakondi György közölte, az idei év első két hónapjában szintén jelentősen nőtt a migráció a spanyol útirányban, valamint az olasz partoknál és a görög szigeteknél is.

Tehát minden ok megvan, hogy azt feltételezzük, idén is folytatódni fog ez a tendencia, az illegális bevándorlás tömegessé válása és ebben a szervezett bűnözés térnyerése – jelentette ki a főtanácsadó.

A magyar határokat illetően elmondta, hogy a szerb hatóságok által bevezetett szigorítások érvényben vannak és érvényesül az osztrák-magyar-szerb együttműködésben a macedón határ őrizete.

Ez nehézséget okoz a migránsoknak a magyar határ megközelítésében; sikerült szétbomlasztani azokat az embercsempész bandákat, amelyek tavaly tarthatatlan állapotokat okoztak – fejtette ki a főtanácsadó.

Beszámolt arról, hogy idén eddig 535 határsértőt fogtak el, ami sokkal alacsonyabb a tavalyi év utolsó hónapjainak adatainál, ugyanakkor a 2015 előtti „békeévekhez” képest mégis növekedés, hiszen akkor évente háromszáznál nem volt több határsértő. Tehát a szigorú határőrizetre továbbra is szükség van – szögezte le Bakondi György.

Az uniós migrációs paktummal kapcsolatban azt mondta, láthatóan sürgős volt a baloldali-liberális többségnek, szerinte azért, mert szeretnék az európai embereknek bizonyítani, hogy érzékelik a negatív jelenségeket, másrészt azért, hogy még a jelenlegi összetételű Európai Parlament szavazhasson róla.

Bakondi György reményét fejezte ki, hogy az EP-választásokat követően a baloldali-liberális túlsúly csökkenni fog, és az európai emberek biztonságára nagyobb figyelmet fordító politikai többség alakul ki.

Úgy vélte, a paktum nem fogja növelni a biztonságot. Figyelmeztetett, vannak olyan elemei, amik ellentétesek a magyar emberek akaratával, például a kvóták szerinti elosztás. Rámutatott: kilenc millió forintot kellene fizetni minden egyes migráns után, akit nem fogadunk be, „válsághelyzet” esetén pedig felső határ nélkül dönthetnek arról, mennyit kell befogadnunk, és nyugat-európai szintű ellátást biztosítani a számukra.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Bakondi György emlékeztetett, hogy 2015 volt az az év, amikor megjelent a tömeges illegális migráció, amely erőszakkal is áthatol a határokon. Erre választ kellett adni, és a magyar válasz világos volt: csak az léphet be, akit a jogszabályok alapján a hatóság beenged, ismeretlen személyazonosságú emberek nem haladhatnak át az országon.

Magyarország reméli, hogy az európai parlamenti választások után az új összetételű Európai Parlament (EP), valamint az Európai Bizottság felülvizsgálja a brüsszeli migrációs csomagot és megteszi a biztonságot szolgáló lépéseket – mondta ugyancsak a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A következmények közé sorolható a terrorcselekményekkel, a nők elleni erőszakkal a közbiztonság romlása, a hosszú évek óta nem tapasztalt antiszemita jelenségek feltűnése, a nemzeti identitás, a hit, a vallás, a család, a kulturális hagyományok rombolása – közölte.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, Magyarország abban bízott, hogy az EU levonja a következtetést az elmúlt nyolc év negatív tapasztalataiból és valóban az európai emberek biztonságát szolgáló szabályt alkot a külső határok védelmére, de nem ez történt.

Már törvényi szinten is szerepeltetik az illegális bevándorlók kvóták szerinti elosztását, aki nem akar befogadni, annak büntetést kell fizetni, és válsághelyzetben még felső korlát nélküli befogadásra is kötelezhetnek bennünket” – mutatott rá.

Jelezte, az ismeretlen identitású embereket továbbra is beengednék az unió területére, itt bírálnánk el a menekültkérelmüket, és akik nem felelnek meg, azokat megpróbálnák visszatoloncolni.

A jogszabály nem veszi figyelembe az egyes tagállamok érdekeit, előírja, hogy a táborokba érkezőknek egységes színvonalú ellátást kell biztosítani minden országban – tette hozzá.

Hangoztatta: mindez nem a kérdés megoldásához, hanem sokkal inkább a kudarc folytatásához vezet.

Bakondi György szavai szerint a 2015-ös Soros-terv óta jól látható, hogy a migrációt a liberális és baloldali pártcsaládok támogatják, részben azért, mert úgy gondolják, az megoldja a munkaerő- és demográfiai problémákat, s egyebek mellett a nyugdíjasok ellátást.

Jó lett volna, ha ez igazolást nyer, de nem így történt, ezt mutatja a migránsgettók, zárt övezetek kialakulása, terrorcselekmények elkövetése – mondta.

Bakondi György úgy vélte, az illegális migráció támogatásának hátterében emellett ideológiai és politikai megfontolások is vannak, a bevándorlók nem fognak jobboldali, konzervatív pártokra szavazni.

A belbiztonsági főtanácsadó a migrációs útvonalakról azt mondta, a spanyol és az olasz útvonalon a Kanári-szigetek és Olaszország szigetei jelentik az illegális bevándorlók fő célpontját. Ezeken a helyeken tavaly az előző évihez képest jelentős növekedést tapasztaltak és ez folytatódott idén januárban is.

A balkáni útvonalon az észak-macedón határt érintő szerb-magyar-osztrák határőrizeti együttműködésnek, a magyar-szerb határnál a szerb rendőri erők akcióinak és a szilárd magyar határvédelemnek köszönhetően terelőhatást látni Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria és Románia felé – jegyezte meg.

Bakondi György szólt arról is, hogy Magyarország 650 milliárd forintot költött a határőrizetre az elmúlt nyolc évben.

Mivel az EU külső határának védelme nemcsak magyar, hanem európai érdek is, Magyaroroszág abban bízik, hogy az új összetételű Európai Parlament nemcsak a migrációs csomagot vizsgálja felül, hanem foglalkozik a külső határ őrizetével összefüggő terhek arányos elosztásával is – hangsúlyozta.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143853_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő, hogyan szállította rakományát egy autó a 3-as úton, ilyet még a Magyar Közútnál se láttak - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713538816
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144702_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A Nike kissé merészre szabta az amerikai női atléták olimpiai meze bikinivonalát, a sportolók felháborodtak!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135573_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713538816
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142073_auto_resized.jpg
travelo.hu

Tengerimádók figyelmébe: Íme, Európa 25 legjobb tengerparti strandja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713538816
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713538816
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/eHoVeyx6gIlDwR7p63pRcTgYlu0g8sySEhGhq5IsMus/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMjlkZWY5NTczZTQ5OGJiNjcyMzU4Mjc0Y2U2MmFk.jpg
Márka

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot