Összeesküvés-elmélet

Hátborzongató felfedezés: valódi óriások csontjaira bukkantak egy nevadai barlangban?

H. A.

Létrehozva: 2024.01.11.

A mai napig népszerű hiedelem az, hogy egykoron óriások jártak a Földön.

Jelentések szerint a 20. század elején egy nevadai barlangban több olyan leletet, csontokat fedeztek fel, melyekről úgy tartják, az óriások egyik fajához tartoznak. Az esetet mai napig rejtély övezi.

szikla, hegyek, kanyon
Képünk illusztráció / Fotó: unsplash

1911-ben a nevadai Lovelock-barlangban épp guanót bányásztak, amikor egy rendkívül magas férfi maradványaira bukkantak, valamint több csontot, ősi leletet is sikerült fellelni. A pletykák ezután már arról szóltak, hogy a talált személy egy volt a kannibál, vörös hajú, Si-Te-Cah nevű óriások közül, amelyre a bennszülött indián törzs, a paiute nép szájhagyomány útján fennmaradt története is hivatkozik.

David Weatherly író, aki a kriptidákkal és a természetfeletti jelenségekkel foglalkozik, a History Channelnek elárulta, a leletek között „hatalmas emberi koponyák és csontvázak is találhatók, melyek magassága hét és nyolc láb közötti volt”. Ezek a pletykák a mai napig megragadják az emberek fantáziáját.

Népszerű összeesküvés-elméletnek számít ugyanis az a teória, hogy egykor, az ősidőben óriások éltek a Föld színén, noha hiteles bizonyíték nincsen a létezésükre. Ennek ellenére számos olyan, manipulált fénykép vagy videó lelhető fel a világhálón, amelyek ezt az állítást igyekeznek alátámasztani. Adrienne Mayor történész a Si-Te-Cah-ról írt könyvében (Fossil Legends of the First Americans) kitér a nevadai felfedezésre, melynek során a guanóbányászok valóban találtak egy mumifikálódott holttestet, ám Mayor azt sugallja, hogy a holttest méretét erősen eltúlozhatták: szerinte ebben egy vállalkozó lehetett a vétkes, aki hasznot akart húzni a környék ősi csodáiról szóló pletykákból. A hatalmas csontok pedig, amiket a barlang környékén felleltek, valószínűleg mamutokhoz és medvékhez tartoztak, amelyeket az avatatlan szem könnyen összetéveszthet egy óriás csontozatával – írja a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek