Segítség

„Azóta is félek, amikor nagyon esik az eső” – a mindent elsöprő árvíz után végre visszaköltözhetett otthonába a kétgyermekes magyar anyuka

KN

Létrehozva: 2024.01.24.

Mindenét elvitte, a víz a négyfős családnak. A hatalmas összefogásnak köszönhetően azonban visszaköltözhettek az otthonukba.

Tavaly szeptemberben számoltunk be a kétgyermekes magyar anyuka, Csengő Harmat és családja kárváriáráról. A Görögországban élő család háza lakhatatlanná vált a nagy esőzés okozta árvíz miatt .

A gyerekek nagyon örülnek, hogy visszaköltözhettek az otthonukba Fotó: Olvasói

"Tavaly újítottuk fel"

Harmat 6 éve Görögországban él és 5 éve feleségül ment férjéhez, Thanos Chrysikoshoz; két kisfiuk született, a 4 éves Máté és a 2 éves Giorgo. A család számított a nagy esőzésre, de azt álmukban sem gondolták volna, hogy akkora árral érkezik a víz, ami elmossa mindenüket.

A férjem ezt a házat az apukája halála után örökölte meg. Tavalyelőtt újítottuk fel teljesen, nagyon sok munkával és persze pénzzel járt. 2022 december 23- án költöztünk be

 - mesélte korábban a Borsnak az anyuka, aki megérezte a nagy bajt ezért egy táskába összeszedte a legszükségesebb dolgokat és a gyerekekkel átmentek a szomszédba, ahol a férje nénje lakik. A házukat szinte teljesen elárasztotta a víz, így sokáig nem tudtak visszaköltözni; a férje főnökénél húzták meg magukat. Az autójuk is tönkrement az árvíz miatt.

Harmat a férjével és a gyermekeivel Fotó: Olvasói

„Azóta is félek, amikor nagyon esik az eső”

Az összefogásnak köszönhetően a család visszaköltözhetett az otthonába, amiért nagyon hálásak.

- Köszönjük a sok-sok segítséget. Rengeteg csomagot kaptunk Magyarországból, amiket az Anett Tours buszai hoztak ki hozzánk - hálálkodott. 

Novemberben költöztünk vissza, nagyon vártuk, de én féltem is. Sajnos azóta is félek, amikor nagyon esik az eső. Majdnem mindent ki kellett dobnunk, csak az maradt meg a házban, ami 130 centiméter felett volt. A férjem főnöke és a családja segített sokat, náluk laktunk 2 hónapot, tőlük kaptunk bútorokat, volt amit mi vettünk.

 

Így nézett ki a család háza, amikor elárasztotta a víz Fotó: Olvasói

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek