Musk

Elon Musk és Meloni együtt, szövetségben

SK

Létrehozva: 2023.12.17.

A baloldal senkit nem oktathat ki európaiságból.

A kommunisták és a szocialisták annak idején az európai közösség ellen szavaztak a szocialista internacionáléhoz való csatlakozást választva, így utódaik nem adhatnak leckét Európáról a jobboldalnak – jelentette ki Giorgia Meloni miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke a jobboldal politikai, közéleti találkozóján mondott záróbeszédben vasárnap.

Giorgia Meloni történelmi fordulópontnak nevezte a 2024-es európai parlamenti választásokat.

 

„Az újságíróknak, akik azon törik a fejüket, hogy milyen többség alakulhat Brüsszelben, azt üzenem, hogy aki az Olasz Testvérekre adja szavazatát a jövő évi európai parlamenti választásokon, nem az agyafúrt taktikázást, hanem a nemzeti hovatartozást és az európai álom megvalósítását választja, melyre Rómában hatvanhat évvel ezelőtt került sor” – jelentette ki Meloni az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó 1957-es Római Szerződésre utalva.

A jobboldali politikus hozzátette, akkor a kommunisták és a szocialisták ellene szavaztak, a szocialista internacionáléhoz való csatlakozást részesítve előnyben, ezért most „utódaik nem adhatnak nekünk leckét Európáról”.

Giorgia Meloni felszólalása a jobboldal négynapos politikai, közéleti találkozóját zárta. Az Atreju nevű találkozó a római Angyalvárnál zajlott olasz és nemzetközi vendégekkel. A résztvevők között volt Rishi Sunak brit kormányfő, Edi Rama albán miniszterelnök, valamint Elon Musk dél-afrikai származású amerikai milliárdos.

A római miniszterelnök úgy értékelte, nagyon nehéz év ér véget, és 2024 is „olyan jelentős kihívásokat mutat, melyekkel csakis magas eszméktől vezetett politikai közösség képes szembeszállni”.

„Minden lehetséges eszközzel megpróbálnak majd bennünket akadályozni. Attól tartok, hogy nem törvényes úton is”

– fogalmazott Meloni.

A migrációval kapcsolatban Giorgia Meloni elismerte, hogy az olasz közvélemény gyorsabb megoldást remélt az érkezések megállítására. Elismerte, hogy a migráció a legösszetettebb probléma, melyet kormányának meg kell oldania.

„Nem érdekelnek a kerülőutak, készen állok megfizetni az árat akár népszerűségvesztéssel is, de olyasmivel próbálkozom, ami eddig senkinek sem sikerült; igazi, szerkezeti, végleges választ akarok adni a problémára”

– hangoztatta Giorgia Meloni.

A vendégként meghívott Matteo Salvini, a szintén jobboldali kormánypárt, a Liga vezetője kijelentette: „Európában akkor győzünk, ha a versengés nem a jobboldali erők között zajlik, hanem ha a baloldalt szembesítjük az utóbbi évtizedekben általa végzett pusztítással. A baloldal a fejlődés és az emberiség ellensége az európai kontinensen”.

Salvini hozzátette, csakis egységes jobbközéppel lehet elküldeni a baloldalt és Soros Györgyöt Európából.

A világ leggazdagabb embereként ismert Elon Musk, az X közösségi médiaplatform tulajdonosa volt a díszvendége a Giorgia Meloni miniszterelnök vezette Olasz Testvérek kormánypárt találkozójának a hétvégén – erősítette meg maga Musk.

 

A szervezők a politikai találkozó programjának a bemutatásakor meglepetés vendégről beszéltek, annyit mondtak csupán, hogy egy Mister X-ről van szó.

A közösségi oldalakon terjedt el Elon Musk neve, aki végül az egyik kommentelő kérdésére válaszolva megerősítette részvételét a rendezvényen.

Az Olasz Testvérek is megerősítették, mégpedig Vergilius mondatával, a Sic itur ad astra, vagyis az Így jutunk el a csillagokig latin idézettel.

A milliárdos vállalkozó szombaton szerepelt a Giorgia Meloni vezette párt december 14. és 17. közötti találkozóján, amelynek helyszíne a római Angyalvár melletti terület.

Az Olasz Testvérek (FdI) ifjúsági szervezete rendezte Atreju nevű találkozóját 1998-tól rendezik meg. Nevét Michael Ende A végtelen történet című regénye főszereplőjéről kapta.

Az Atrejut általában ősszel szokták megtartani: tavaly elmaradt a parlamenti választások miatt, melyet az Olasz Testvérek vezette jobbközép koalíció nyert meg, idén pedig decemberre halasztották mintegy évzáró találkozóként, amely egyben megnyitja a párt európai parlamenti választási kampányát.

Giorgia Meloni júniusban a római kormánypalotában fogadta Elon Muskot, akivel a hivatalos közlések szerint a mesterséges intelligenciáról és a születések számának csökkenéséről beszéltek egymással.

Elon Musk szeptemberben felszólalt a Róma és Berlin közötti vitában hangoztatva, hogy Németországnak nem szabad finanszíroznia az olasz partokra bevándorlókat szállító, nem kormányzati szervezeteket.

Az Atreju külföldi meghívottjai között szerepelt Santiago Abascal, a Vox spanyol jobboldali párt elnöke is. A Vox az Európai Parlament pártcsaládjai között az Európai Konzervatívok és Reformerekhez (ECR) tartozik az Olasz Testvérekkel együtt.

Nem akarjuk, hogy egész nemzetek tűnjenek el a népességcsökkenés miatt, és ha a lakosságot migránsok helyettesítik, az országok elveszítik identitásukat – hangoztatta Elon Musk amerikai vállalkozó, a világ leggazdagabbnak számító embere az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján Rómában szombaton, melyen a brit miniszterelnök, Rishi Sunak is vendégként szerepelt.

Elon Musk egyik kisfiával a nyakában lépett színpadra az Angyalvárnál zajló találkozón. Felszólalásában kifejtette, hogy az emberiség fennmaradását tartja elsőrendűnek, ezért fontos – tette hozzá – gyermekeket világra hozni és életet adni új generációknak.

„Más különben fennáll a veszély, hogy három vagy négy generáció múlva a világnépesség a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik” – jelentette ki. Úgy vélte, nem szabad megengedni, hogy Japán, Franciaország vagy Olaszország lakossága eltűnjön. Kínában 40 százalékos demográfiai csökkenést jósolt.

Azt mondta, ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és „nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban, Olaszországot az olaszoknak kell képviselni”.

Elon Musk hangsúlyozta, hogy kizárólag a törvényes bevándorlást támogatja: azt kell befogadni, aki „tisztességesen és keményen” dolgozik – fejtette ki. Megjegyezte: az ellenőrzés nélküli illegális migráció esetén nem tudjuk, ki érkezik.

„Nem állítom, hogy minden illegális bevándorló bűnöző, nagy részük kifogás nélküli, de ellenőrzés nélkül, miként tudjuk megállapítani, ki becsületes? Ezért kell leállítani az illegális migrációt” – mondta. Arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, mely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát.

Musk szerint a woke ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is. „Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján. (Ezek az ideológiák) ítélkeznek az emberek felett” – jelentette ki.

Az amerikai milliomos üzletember civilizációnk legnagyobb kihívásának nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyet azonban kétélű fegyvernek tartott: „mindenre képes lesz, de nincsen lelkiismerete”.

Elon Musk a véleményszabadságot éltette, hangsúlyozva, hogy az a demokrácia alapkövét képviseli, „ha elmondhatjuk azt is, ami nem tetszik”. „Éljenek az emberek, éljen az emberiség!” – búcsúzott Elon Musk a közönségtől magasba szorított ököllel.

Az olasz jobboldal ifjúsági mozgalma által rendezett Atreju című politikai, közéleti találkozót vasárnap a miniszterelnök, Giorgia Meloni zárja le, aki brit kollegájával, Rishi Sunakkal és Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt szombaton.

A római kormánypalota közleménye szerint a hármas megbeszélésen az illegális bevándorlással szembeni közös fellépés megerősítése szerepelt témaként. Döntés született egy közösen finanszírozott olasz-brit projektről, melynek keretében visszaszállítják származási országaikba a Tunéziában ragadt migránsokat, akik nem tudtak sem továbbmenni, sem visszatérni országaikba.

Sikerült megakadályozni, hogy a francia-német tengely diktálja ismét a szabályokat, a magyar miniszterelnök pedig nem tesz mást, mint hazája érdekeit képviseli – jelentette ki Maurizio Gasparri, a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép olasz kormánypárt felsőházi frakcióvezetője a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozót követően Rómában pénteken.

Maurizio Gasparri a Tgcom24 hírcsatornának úgy nyilatkozott: az Európai Tanács ülésén „jelentős munka zajlott, és Olaszország közvetítésével sikerült elérni, hogy ne ismét az egyedüli Németország és Franciaország alkotta tengely érvényesüljön, ne azok diktálják a napirendet”.

Gasparri szerint „Olaszország meggyőzte Magyarországot, hogy mérsékelje ellenvetéseit, és vétó helyett (Orbán Viktor) a szavazás alatt ne legyen a teremben, ami nem bénította meg a döntéshozatalt”.

A FI politikusa hozzátette, a magyar miniszterelnök megpróbál minél több forrást szerezni országa számára,

ahogyan ezt minden kormányfő tenné, Magyarország védi saját költségvetését”.

Úgy vélte, Orbán Viktor nem tesz mást, mint minden tekintetben saját hazája érdekeit képviseli, „és a végén, ahogyan mindig történik, sikerül majd megállapodásra jutni” a tagállamok között.

A brüsszeli csúcs után olasz újságíróknak nyilatkozva Giorgia Meloni miniszterelnök hangsúlyozta: azt tette, amit a találkozó előtt bejelentett, vagyis mindenkivel egyeztetni igyekezett, senkit sem zárt ki, és megállapodási pontot keresett.

Korábban az olasz kormányfő azt hangoztatta, hogy nem kizárólag Párizzsal és Berlinnel kíván párbeszédet folytatni, hanem Magyarországgal is, mivel az Európai Unió nem két tagállamból áll.

Ami a Kijevnek ígért forrásokról szóló szavazást illeti, Giorgia Meloni azt hangoztatta, hogy az ukrajnai háborúnak az uniós tagállamok társadalmaira nézve is vannak következményei,

és „ha nem sikerül azokat hatékonyan kezelni, a közvélemény eltávolodik Ukrajna támogatásától”.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27532_resized.jpg?avcount=1714319111
origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27535_resized.jpg?avcount=1714319111
origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170753_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170585_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Hat méter, és a semmibe vezet” – Szentkirályi Alexandra bemutatja Karácsony Gergelyék „legkülönlegesebb” bicikliútját (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166553_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169246_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27536_resized.jpg?avcount=1714319111
origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17167468_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714319111
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714319111
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714319111
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/v3GUhcf5oh5-QjZEb70cdGFbJnnSJeCSv27vYFKmfQk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkOGFiMTcxYWU5MDQzNDA4YjAzMDNhNWE3NGQxYWY0.webp
Baleset

Megismétlődött az egri dráma, újabb két kamasz mászott egy vagonra: a 14 éves Leopold életéért most is küzdenek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/KaKiq3rVAFM42XOO1ol_Q232t4GFnL4sCj5CuqO125Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAwYjdhYThkNjZkOTRjMTZiMDFhYzZjMDk3YTY0NTA3.webp
Bevásárlás

Jobb még most felkészülni: pár nap, és szinte minden bolt bezár