karácsony

10 millió forintnyi fizetése van az édesanyának, mégsem adhatja meg gyermekeinek a karácsonyi álmaikat

Létrehozva: 2023.12.02.

Úgy érzi, ehhez ő nem elég.

Bár az adventi időszak - miképpen az a nevében is benne van - valójában Istenvárásról szól, a karácsony pedig nem attól csodás, hogy sok pénzt költünk, hanem attól, hogy a kis Jézus megszületett, erről sokan megfeledkeznek. Manapság az emberek túlnyomó többsége azt látja az ünnepekben, hogy minél drágább ajándékokat vásároljunk, minél fényesebb dekorációt helyezzünk ki a házra, minél nagyobb legyen a karácsonyfa, és minél nagyobbakat lehessen enni az asztalnál. Pedig ennek valójában éppen az ellenkezője történt az első Szentestén: a fagyban, teljes szegénységben, egy istállóban született meg Isten fia. Nem volt sem dísz, sem gazdagság. Egy anyuka azonban most amiatt omlott össze, hogy "csak" 23 500 fontot (kb. 1 400 000 forintot) keres havonta, ez pedig nem elegendő arra, hogy szép karácsonyt biztosítson gyermekeinek. 

karácsony, karácsonyfa, díszek, fények
A karácsonyi csoda nem a külsőségekben rejlik / Fotó: Unsplash.com

A 30 éves Abbie Palmer 35 500 fontot keres havonta, úgy érzi azonban, hogy ez nem elegendő arra, hogy szép karácsonyt adjon gyermekeinek. Az anya elmondta, hogy nagyon sok a kiadása: ki kell fizetnie a lakbért, a számlákat, a biztosítást, a gyerekek iskoláztatását, edzéseit, különóráit, és ha mindezeket letudta, mindössze 600 fontja marad (kb. 265 ezer forint). 

Abbie elmondása szerint ez botrányos, ugyanis így nem tudja azt megadni a gyermekeinek, ami jár neki. Nemrég sírva szaladt ki a Lidlből, ugyanis elmondása szerint teljesen összeomlott az árakat látva, és úgy érzi, ennyi pénzből nem tudja megvenni azt, ami a családjának egyébként járna. Minderről a TikTokon is közzé tett egy videót, ami hatalmas felháborodást váltott ki. 

Az anyukának megszakadt a szíve. Eddig ugyanis minden egyes gyermekére 300 fontot (132 ezer forintot) költött minden karácsonykor, most azonban ezt az összeget le kell vinnie 100 fontra. Úgy érzi, ennél a gyermekei sokkal jobbat érdemelnek. Ugyanakkor a kommentelők teljesen megdöbbentek. A legtöbben meg is írták az anyának, hogy ők bármit megadnánk azért, hogy havi 600 fontjuk maradjon a háztartásban, miután minden számlát kifizettek - írja a Mirror

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek