Igazi dráma

Névtelen sírba temették el a kétgyermekes édesanyát Tóalmáson, megdöbbentő az ok

Létrehozva: 2023.10.08.

A július közepén megtalált holttest azonosítása nem történt meg, így köztemetésen helyezték végső nyugalomra az asszonyt. Családja úgy vett részt a temetésen, hogy nem tudhatták teljes bizonyossággal, hogy szerettüket temetik vagy sem. Névtelen sírba temették el az édesanyát egy köztemetésen.

Megdöbbentő eset történt a Pest megyei Tóalmáson, ahol pár héttel ezelőtt köztemetésen, egy névtelen sírban helyezték végső nyugalomra azt az asszonyt, akinek holttestét még július közepén találták meg a településen. Bár hatalmas valószínűséggel tudható, hogy ki volt az eltemetett asszony, és a családja részt is vett a temetésen, mivel a rendőrség még nem azonosította a megtalált holttestet, a teljes bizonyosság nélkül, ismeretlenként, névtelen sírba temették el az édesanyát. 

Névtelen sírba temették el az édesanyát Tóalmáson. Fotó: Pixabay

A családanya eltűnése után két héttel találtak egy holttestet

Július elején tűnt el Tóalmásról egy kétgyermekes édesanya, Virág. A nő keresése ugyan nem kapott akkor sajtóvisszhangot, mint általában az ilyen esetek szoktak, de a rendőrség mellett civilek is igyekeztek a nyomára bukkanni. Július 16-án aztán úgy tűnt, az addig eredménytelen keresés sajnos lezárult: a településen egy női holttestet találtak. Bár az első adatok alapján szinte biztosnak tűnt, hogy a korábban eltűnt Virágot találták meg, a holttest azonosítása még mindig nem történt meg.

Továbbra sem azonosították a holttestet

Ez hogy lehetséges? A holttest kilétének a megállapítására két lehetőség is van, az egyik az, hogy egy közeli hozzátartozó azonosítja, a másik pedig a DNS-vizsgálat. Lapunk úgy tudja, hogy az első lehetőséget kizárták, mivel a halál beállta és a holttest megtalálása között majd két hét telt el a nyári kánikula csúcsán, a hatóság emberei nem akarták ennek kitenni a családot. Így maradt a DNS-vizsgálat. A Bors információi szerint az eltűnt nő kislányától vettek mintát, amit el is küldtek szakértői vizsgálatra. 

rendőrség
A rendőrség egyelőre nem azonosította a holttestet. Fotó: Fehér Gábor

Bár ez több hónapig is eltarthat, az ilyen halálesetnél fel szokták gyorsítani a folyamatot, hogy megszülessen a minden kétséget kizáró válasz. Most nem így történt. A Pest Vármegyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a közigazgatási eljárás folyamatban van. Ezzel összecseng, hogy a Tóalmásról eltűnt édesanya körözési adatlapja még mindig él a rendőrség oldalán. Tehát miközben 99% bizonyossággal tudják, hogy az eltűnt asszony holttestét találták meg, a rendőrség rendszerében ő továbbra is eltűnt személy.

Névtelen sírba temették el

Ennél sokkal drámaibb az a helyzet, hogy annak ellenére, hogy a DNS-vizsgálat eredménye nem érkezett meg, tehát hivatalosan még nem azonosították a holttestet, azt eltemették. A hivatalos eljárás szerint a holttest megtalálásának a helyén, tehát Tóalmáson, köztemetésen, névtelen sírba temették el az asszonyt. A Bors úgy tudja, a temetésen természetesen az asszony családja is részt vett. Azonban ők is mindössze 99%-os bizonyossággal tudhatják, hogy szerettüket temették el, és nem egy számukra ismeretlen asszonyt. Amikor a szakértői vizsgálat eredménye elkészül, és a holttestet azonosítja a rendőrség, a névtelen sírra fejfa kerülhet, és emberhez méltóan jelezhetik végre, hogy ki nyugszik ott. Addig marad az apró bizonytalanság, a köztemetés után keserű szájíz, és a tehetetlen várakozás. Nem beszélve a kérdésről: miért? Miért van hónapokra szükség ezúttal ahhoz, hogy tisztázzák az ügyet?

Hol 2 nap, hol 4 hónap a holttest azonosítása

A tavaly szeptemberben, a Budapest Parkból eltűnt Tamás holttestét Adonynál, a Dunában találták meg november elején. Akkor is DNS-azonosításra volt szükség, aminek az eredménye mindössze kettő nap alatt lett meg, hogy a család megnyugodhasson.

A két évig eltűntként keresett Piroska ügyében azonban nem mozdultak ennyire gyorsan a hatóságok. A holttestet, melynek ruházata alapján szinte biztos volt, hogy az eltűt asszony az, szeptember 19-én találták meg, az azonosítás eredménye azonban csak január közepén történt meg, tehát 4 hónapra volt szükség hozzá. 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170831_auto_resized.jpg
origo.hu

Anyaszült meztelenül nézelődik az álomnyaraló teraszán a korábbi Barca-sztár kedvese - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714450512
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174623_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Váratlan helyről kaptak éles kritikát a Pressman rezidenciáján megforduló influenszerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174312_auto_resized.jpg
vg.hu

Oroszország megállíthatatlanul tör előre, újabb településeket foglalt el

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714450512
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714450512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173839_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiesett az apró felsőből a TV2 sztárjának hatalmas keble - Fotó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak