Ősz

Újabb figyelmeztetést adtak ki az időjósok

Piréz

Létrehozva: 2023.09.22.

Közeledik a hidegfront, ami csapadékfelhőket tol maga előtt.

Újabb hidegfront tart Magyarország felé, előterében meleg, labilis légtömeg található, ami kitűnő táptalajt biztosít záporok kialakulásához. A várható zivatarok miatt péntekre az ország középső részét leszámítva mindenhova első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a helyeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat!

eső, zápor, zivatar
Fotó: Pexels

A többi helyen leginkább csak fátyolfelhők lesznek felettünk, csak késő délutántól, estétől érkeznek vastagabb felhőtömbök. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között várható. A hidegfront szombatra virradó éjszakán érheti el a Kárpát-medencét.

Grafika: met.hu

A Köpönyeg orvosmeteorológusa szerint addig az egészségi állapotot befolyásoló jelentősebb nehézségre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik, a frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek