Videó

Ne akard tudni, mi rejtőzik a telefonodban – undorító dolog derült ki!

Létrehozva: 2023.09.26.

Sok mindenre választ ad a következő videó: tényleg nem akartuk tudni, mi rejtőzik az okostelefonunkban.

Lassan a fél életünket a mobiltelefonunk hatása alatt, kezünkben a készülékkel töltjük: még akik nem számítanak mobilfüggőknek, azoknak is elengedhetetlen napi használati eszközzé vált a zsebünkben hordott miniszámítógép, amin nem csak a munkaügyeket intézzük, kapcsolatot tartunk a barátainkkal és a szeretteinkkel, de a szórakozásunkat is szolgálja. Nem véletlen, hogy rendkívüli módon kellene vigyáznunk készülékünk biztonságára – ugyanis egyre többen támadnak minket az online térben –, amelyről igen sokat hallani minden fórumon, azonban emellett nem csak a szoftveres "tisztaság" fontos, okostelefonjainkat ugyanis valóságos baktérium- és kosztelepekként hordjuk magunknál úgy, hogy talán nem is igazán vagyunk mindezzel tisztában.

mobiltelefon, okostelefon, mobil, mobilfüggő, Shutterstock
Nincs olyan ember, aki ne mobilozna napi szinten. A mobilban pedig egyre csak gyűlik a kosz...  Fotó: mimagephotography / Shutterstock

Épp ez utóbbi problémára hívta fel a figyelmet az iDoctorUK TikTok-oldal egyik videója, melyben azt mutatja be egy szakértő, miért fordulhat elő, hogy a kelleténél jóval halkabb a telefonunk, ha kihangosítóval használnánk. Nos, az ok nem a telefon memóriájában, sokkal inkább magában a telefontestben keresendő. A felvételen ugyanis jól látszik, milyen hatalmas koszmennyiség gyűlt össze a készülék alján található hangszóró- és mikrofonnyílásokban. Ez bizony alighanem zsebpiszok, méghozzá nem is kevés!

A videóban nem csak a nem épp szívderítő látvánnyal szembesítik a mobilozókat, de szerencsére megoldást is kínálnak. Elég csak egy fogpiszkáló, valamint egy sörteecset hozzá! A fogpiszkáló segítségével, apró, körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a koszt, vigyázva, nehogy a fogpiszkáló hegyével felsértsük a telefon belsejében lévő kényes érzékelőket. Fontos továbbá, hogy ne befelé nyomjuk a koszt, hanem (a körző mozdulatok segítségével) kifelé terelgessük.

@idoctoruk Here’s how to safely clean out the loudspeaker and microphone mesh for clear audio and microphone #iDoctor #phonerepair #phonerepair #fixstuff ♬ LoFi(860862) - skollbeats

A megosztott videóban egyébként épp egy iPhone-t tisztítanak ki, de természetesen bármilyen márkánál működik a módszer.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek