Gyilkosság

"Bocsánat, hogy elvettem a jövőjét" – semmire sem emlékszik a férfi, aki a Múzeum körúton minden előjel nélkül késelt halálra valakit

B. V.

Létrehozva: 2023.09.29.

Nem volt semmilyen előjele a támadásnak.

Egy amerikai férfi rokonlátogatásra érkezett Budapestre. Egy éjszaka bulizni volt, majd onnan távozva, a Múzeum körúton hirtelen meglátott egy francia férfit, aki épp akkor lépett ki a szállása kapuján. Ezután az amerikai minden előjel nélkül futni kezdett a férfi után, akit miután utolért, kétszer arcon ütött, majd egy határozott mozdulattal szíven szúrta. A minden előzmény nélkül bekövetkezett tragédiát a térfigyelő kamerák végig rögzítették. 

Múzeum körút gyilkosság, tettes, TV2 videógrab
Nem volt előjele az amerikai férfi gyilkos támadásának  Fotó: TV2 videó

Az eset most a bíróságon van, melynek meghallgatásán a késelő azt állítja: nem emlékszik semmire, így nem tud magyarázatot adni tettére. A támadás előtt bulizni volt, ahol berúgott. Az amerikai a családjához érkezett Magyarországra, akik jelenleg nagyon szégyenkeznek miatta.

Csak azt akartam, hogy büszkék legyenek rám a szüleim és a nagymamám

– védekezett. A tárgyaláson jelent volt az elhunyt francia férfi családja is, akitől a késelő bocsánatot kért. 

Bocsánat, hogy elvettem a jövőjét. Nagyon, nagyon sajnálom. Remélem, hogy most békésen az angyalok közt van a mennyországban

– mondta a késelő, de erre válaszként a gyászoló édesanya csak felpattant, és megölt fia fotóját nyomta a gyilkos arcába:

– Milyen szép a fiam, milyen szép lehetne, de ő már meghalt, miközben te élsz – közölte vele. A bíróság a férfit végül 5 év szabadságvesztésre, és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Azért ilyen enyhe az ítélet, mivel az amerikai bipoláris személyiségzavarban szenved. Ennek köszönhetően az elkövető a három évvel ezelőtti cselekmény idején olyan kóros elmeállapotban volt, amely súlyos fokban korlátozta őt tettének veszélyes voltának felismerésében.

A francia család nem tudja ezt elfogadni. Az anya véleménye szerint a hatóságok azzal vannak elfoglalva, hogy az elkövető sorsa milyen lesz. Az ő értékeit nézik, és nem az áldozatét, a fiáét. Az ítélet nem jogerős. Az ügy az ítélőtáblán folytatódik.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek