Lesújtó

Már csak egy évet jósolnak az orvosok a hét hónapos terhes édesanyának

Létrehozva: 2023.09.11.

Hét hónapos terhesen tudta meg az édesanya, hogy mellrákja van.

Egy kétgyermekes édesanyának mindössze 12 hónapot jósolnak az orvosok, miután a terhessége alatt kiderült, hogy mellrákja van. Az orvosok először azt hitték, a terhességgel függ össze a daganat és nem tartották veszélyesnek. 

terhes, babapocak, állapotos
Fotó: Pexels

Az ausztrál 36 éve Keely Langshaw hét hónapos terhes volt, amikor egy kis borsó nagyságú csomót talált a mellében. Az orvosok először azt mondták, nem kell aggódnia, a terhesség miatt gyakran alakulnak ki ilyenek, és abban állapodtak meg, hogy szülés után visszatérnek a csomóra, ha még meglesz. Miután gyermeke megszületett, különféle teszteken esett át, és megkapta a megsemmisítő hírt. Keelynek emlőrákja volt, amely az egész testére átterjedt, és azt mondták neki, hogy már csak egy éve van hátra.

Keelynek BRCA1 génje van, amely hajlamosítja a rákra, ezért félévente szűrővizsgálaton esett át. Csakhogy a terhessége miatt nem tudták elvégezni a vizsgálatokat, majd a kislánya, Tottie öt héttel korábban jött világra, amiért Keelynek és a babának is kórházban kellett maradnia, így újfent csúszott a vizsgálat.

"Ezalatt az idő alatt a csomó nagyon gyorsan nőtt. Golflabdává nőtt. Amikor hazaküldték a lányomat a kórházból, arra gondoltam, hogy rendbe kell tennem magam."

Férjével, Josh-sal (38) kapták a hírt, hogy a betegség az egész testét átterjedt, és már csak 12 hónapja van hátra.

"Szó szerint sikítottam, nem tudom, honnan jött. Le kellett feküdnöm, és sokáig nem tudtam összeszedni magam. Josh is sírt" - emlékezett vissza. "A következő két hét borzalmas volt. Ez volt életünk legsötétebb két hete. Állandóan csak sírva találtuk egymást a sarokban."

Keely 15 kemoterápiás kört kapott, miközben egy kisgyermeket és egy héthetes babát nevelt, de tesztjei és szkennelései több aggodalmat keltettek, mint amennyi választ adott. Több hónapos bizonytalanság és fájdalmas kezelés után Keely végre jó hírt kapott.

A kemoterápia nemcsak sikeresen megölte a mellrákját, de azt is feltárta, hogy a testében felfedezett rákos elváltozások jóindulatúak. Valójában egy ritka autoimmun betegség, az úgynevezett szarkoidózis okozta őket, amely a felvételeken úgy nézett ki, mint a rák. Bár Keely most legyőzte a rákot, úgy döntött, masztektómiát csináltat, hogy csökkentse a rák visszatérésének esélyét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek