Daganat

„Összetört a szívünk” - halálos kórral diagnosztizálták a terhes Laurát, nem sok ideje maradt hátra

LA

Létrehozva: 2023.09.13.

A család most emlékeket gyűjt, hogy legyen mire emlékezni a kislánynak.

A várandós Laura Mahonnál 2021 szeptemberében egy gyorsan növekvő agyrákot diagnosztizáltak, amit glioblasztómának neveznek. Laura egyik reggel felébredt, nem érezte a lábujjait, ekkor fordult orvoshoz. Gyermekét 30 hetesen, koraszülötten kellett világra segítenie betegsége miatt - ez talán élete legnehezebb döntése volt.

ápolt, beteg, kórház, kórterem,
Fotó: Pixabay.com

Sienna Grace 2021. november 30-án született a Warringtoni Kórházban. Annak ellenére, hogy saját egészségügyi problémájával küzdött, Laura hazakérte magát a kórházból, hogy a lányával legyen, akinek összeesett a tüdeje és ápolásra szorult.

Amikor 29 évesen azt mondják neked, hogy operálhatatlan, negyedik stádiumú agyrákod van, és csak két éved van hátra, arra soha nem lehet felkészülni. Sosem felejtem el ezt a pillanatot, amikor közölték velem

- mesélte a megpróbáltatásokról Lauram, aki 2022 januárjában Laura kettős sugárterápiát és kemoterápiát kapott. 10 nap elteltével az anyukának abba kellett hagynia a kemoterápiát, mivel májműködése elégtelen volt, de 2022 februárjáig folytathatta a sugárkezelést. Laura észrevette kezdeti daganatos tüneteinek visszatérését, mint például a jobb karja zsibbadását és a lábujjai érzéketlenségét. Egy későbbi vizsgálat felfedte, hogy Laura daganata átterjedt az agyának másik felére, ami miatt át kell váltani egy második kemoterápiás gyógyszerre.

Egy hónap múlva rohamom volt, és a sürgősségi vizsgálat kimutatta, hogy ez a kemoterápiás gyógyszer nem működik. Összetört a szívünk.

A szót a nő férje, Danny vette át:

Ott volt, amikor a kórház azt mondta, hogy tegyem rendbe a dolgaimat, és vegyek ki szabadságot a munkából. Kimentünk a szobából, és elkezdtünk sírni. Én és Laura általában nagyon erősek vagyunk, és mindent átvészelünk, de ez nagyon kemény volt.

Röviddel a harmadik kemoterápia megkezdése után Laurát ismét átvizsgálták, és az eredmények azt mutatták, hogy a daganat vegyes választ adott a kezelésre. Hónapokkal később az orvosok megtudták, hogy Laura daganat némi zsugorodást mutat.

Nagyon ritka, hogy ilyen messzire előrehaladva ez megtörténjen. Nagyon boldogok vagyunk, mivel már kifogytunk a lehetőségekből. Az orvosok azt mondták nekem, hogy az a kérdés, hogy mikor fog újra nőni a daganat, nem az, hogy visszajön-e. Addig minden napot ajándékként élünk meg

- magyarázta a nő. Férje szerint rengeteg emléket szereznek és képeket, videókat készítenek, hogy kislányuknak legyen miről emlékeznie az anyukájára - írja a Mirror.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek