Szellemrepülő

Eltűnt maláj gép: "csak egy ember maradt életben, és órákig egyedül repült a szellemrepülőgépen"

P. E.

Létrehozva: 2023.09.16.

Egy szakértő szerint a másodpilóta életben maradhatott az eltűnt maláj gépen.

Az MH370 másodpilótája órákig egyedül repülhetett, miután a fedélzeten tartózkodó összes többi ember meghalt – állította egy repülési szakértő.

5th Annual MH370 Remembrance Event
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Még mindig rejtély övezi annak a halálos járatnak a végső sorsát, amely 2014-ben a Malajziából Kínába tartó útvonalon tűnt el 239 utassal és személyzettel a fedélzetén. Most Christine Negroni író azt vetette fel, hogy a tragikus repülőgép pusztulását a kabin hirtelen nyomáscsökkenése okozhatta, és mindenki meghalt a fedélzeten.

Úgy véli, hogy a Boeing 777-es kapitánya, Zaharie Ahmad Shah szünetet tartott ekkor, Fariq Abdul Hamid másodpilótának adva az irányítást. A hirtelen oxigénhiány 15 percen belül megölte az összes utast és a személyzetet, azonban Hamidot elszigetelték a pilótafülkében.

Negroni azonban úgy véli, hogy bár nem halt meg, a másodpilóta oxigénhiányos agya arra késztette, hogy egy sor bizarr döntést hozzon, miközben megpróbált egy mentőakciót végrehajtani. Végül képtelen volt megállítani a gépet és az Indiai-óceánba zuhantak. Az író abban is biztos, hogy a gépen már mindenki halott volt, amikor a vízbe csapódtak.

A roncsok megtalálására több kutatócsapat is indult, eddig minden expedíció sikertelenül zárult. Kutatók azonban egy új megközelítési móddal próbálják kiszámítani, hol is lehet a hullámsírja a 239 utasnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek